Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Goldman Sachs: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία της Τρ. Πειραιώς για τα «κόκκινα» δάνεια

Goldman Sachs: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία της Τρ. Πειραιώς για τα «κόκκινα» δάνεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Goldman Sachs: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία της Τρ. Πειραιώς για τα «κόκκινα» δάνεια

Σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο στα 0,25 ευρώ δίνει για την Τρ. Πειραιώς η Goldman Sachs, βλέποντας περιθώρια ανόδου της τάξης του 47,1% για τη μετοχή της ελληνικής τράπεζας.

Η αμερικανική τράπεζα χαρακτηρίζει ενθαρρυντικά τα στοιχεία της Τρ. Πειραιώς για την ποιότητα ενεργητικού, καθώς το δ’ τρίμηνο του 2016 ήταν το πρώτο που εμφάνισε αρνητική ροή νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Επισημαίνει, παράλληλα, την «επιφυλακτική αισιοδοξία» της διοίκησης της τράπεζας σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων για το 2017, παρά την αντιστροφή του κλίματος στο α’ τρίμηνο.

Στο δ’ τρίμηνο του 2016 η τράπεζα εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο αρνητικής δημιουργίας νέων NPEs (-100 εκατ. ευρώ) με τον συνολικό όγκο των NPEs να μειώνεται κατά 500 εκατ. ευρώ. Παρομοίως, ο όμιλος εμφάνισε αρνητική δημιουργία NPEs κατά 450 εκατ. ευρώ, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στα επιχειρηματικά δάνεια αλλά και τα στεγαστικά και καταναλωτικά.

Οι βασικοί κίνδυνοι για την τιμή-στόχο σχετίζονται με την ποιότητα του ενεργητικού, τις επιδόσεις στα έσοδα από τόκους, την πρόοδο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, την απομόχλευση καθώς και τις συνθήκες χρηματοδότησης.


Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text