Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει για 5η μέρα την κατασκευή στενής βάσης κοντά στα υψηλά έτους

Ο ΓΔ συνεχίζει για 5η μέρα την κατασκευή στενής βάσης κοντά στα υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση (Τετ, 5/4) καθώς ο ΓΔ με πολύ μικρή μεταβολή (+0,10% στις 667 μονάδες στις 3.55 μμ) και πολύ μικρούς τζίρους (32 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) συνεχίζει να κινείται εντός της πολύ στενής ζώνης συναλλαγών των 665-670 μονάδων η οποία μπορεί να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για ένα άλμα προς τις 700 μονάδες που είναι ενδεχόμενο πολύ πιθανό λόγω της εδραιωμένης ανοδικής τάσης.

Οι ανοδικές μας προσδοκίες θα αμφισβητηθούν μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει απότομα καθοδικά και χάσει το μισό του άλματος της περασμένης εβδομάδας κλείνοντας κάτω των 650 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Θα ενίσχυε οριακά τις μετοχικές του θέσεις αν τυχόν ο ΓΔ έκλεινε σε νέο υψηλό έτους πάνω από τις 671 μονάδες.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται το 1/3 των μετοχών και καθοδικά τα 2/3 και μόνον μια μετοχή, την ΠΛΑΘ, να  σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με λίγο δυσκολία λόγω των μέτριων όγκων θεωρούμε την ΠΛΑΘ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, 3,77%, δίδοντας μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση τρίμηνης ανάπαυλας.

Παρόμοια αλλά ηπιότερα σήματα αγορών δίνει σήμερα και η ΕΥΑΠΣ , μια μετοχή μικρής εμπορευσιμότητας.

Ανάλογα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις σχηματισμών ανοδικής συνέχισης τείνουν να δώσουν οι μεγάλης εμπορευσιμότητας  ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΠΛΑΘ, ΕΥΑΠΣ, ΑΡΑΙΓ και η πολύ μικρής εμπορευσιμότητας ΚΟΥΕΣ.

Στον αντίποδα των παραπάνω ενδιαφερουσών για αγορές μετοχών είναι αυτές που σημειώνουν μέτριες ή σχετικά μεγάλες πτώσεις στα χαμηλά τριμήνου τους και είναι μόνον η ΦΦ (-1,70% στα 17,67 ευρώ).

Ο τραπεζικός δείκτης αυτή της στιγμή σημειώνει ικανοποιητική άνοδο +1,40% αλλά στα χαμηλά των 740 μονάδων του τετράμηνου οριζόντιου εύρους του των 700-900 περίπου μονάδων. Αν ο ΔΤΡ δεν ξεπεράσει τις 800 μονάδες, δεν νομίζουμε να τραβήξει το ενδιαφέρον των trend followers.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text