Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Euroxx: «Βλέπει» περιθώρια ανόδου έως 79% για τις τραπεζικές μετοχές

Euroxx: «Βλέπει» περιθώρια ανόδου έως 79% για τις τραπεζικές μετοχές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Euroxx: «Βλέπει» περιθώρια ανόδου έως 79% για τις τραπεζικές μετοχές

Περιθώρια ανόδου μεταξύ 41%-79% για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών «βλέπει» η Euroxx Securities σε έκθεσή της για τα αποτελέσματα του 2016. Η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση «overweight» για τις τέσσερις τράπεζες και επισημαίνει τα ισχυρά επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ.

Πιο αναλυτικά, η Euroxx δίνει τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,50 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 48%, για την Eurobank στα 0,90 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 60%, για την Εθνική στα 0,35 ευρώ, βλέποντας άνοδο 41% και για την Τρ. Πειραιώς στα 0,30 ευρώ, με περιθώριο +79% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η κερδοφορία των τραπεζών δέχτηκε ώθηση από μη βασικές δραστηριότητες, όπως μέσω της πώλησης ομολόγων του EFSF και της πώλησης του Αστέρα για τη Εθνική. Σε ότι αφορά την έκθεση στον ELA, αναφέρεται ότι παρά τη μείωση κατά περίπου 7% από το τέλος του γ' τριμήνου 2016, διατηρήθηκε σχεδόν αμετάβλητη στο 15% του ενεργητικού, παρά την αντιστροφή των εισροών καταθέσεων στις αρχές του 2017.

Ενθαρρυντικά χαρακτηρίζει τα σημάδια στο μέτωπο των «κόκκινων» δανείων, καθώς επιτεύχθηκαν οι στόχοι για το 2016, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 διαμορφώθηκε μεταξύ 16,3%-17,6%, υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις του SSM που ορίζονται σε 8,75% για τις Alpha Bank, Eurobank και ΕΤΕ και σε 9,5% για την Τρ. Πειραιώς.


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text