Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με ήπιο τρόπο ωθείται σε νέα υψηλά εποχής

Ο ΓΔ με ήπιο τρόπο ωθείται σε νέα υψηλά εποχής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά κινείται και σήμερα (Μ.Τετ, 12/4) η αγορά με τον ΓΔ να κερδίζει +0,30% (στις 682 μονάδες στις 3.55 μμ), ισοφαρίζοντας τα υψηλά έτους της περασμένης Παρασκευής, με μικρούς τζίρους (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοιες ήπιες μεταβολές στα ξένα χρηματιστήρια που και αυτά κινούνται σε υψηλά έτους βοηθώντας με αυτό τον τρόπο και το ΧΑ.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι ικανοποιητικότατη και υποσχόμενη περαιτέρω άνοδο καθώς ο εν λόγω δείκτης από τις ημέρες του brexit (τέλος Ιουνίου 2016) μέχρι σήμερα ακολουθεί συμπαγή ανοδική πορεία (με εξαίρεση την σχετικά μικρή -9% βύθιση των αρχών Φεβρουαρίου 2017) με συνεχείς ανερχόμενες κορυφές και πυθμένες και με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, να φέρουν ανοδικές ενδείξεις που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της συνέχισης της ανόδου. Συνεπώς :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Θετικά κινούνται σήμερα τα 2/3 των μετοχών και αρνητικά το 1/3 ενώ δύο δευτερεύουσες μετοχές, οι ΑΤΤ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο με μεγάλους όγκους ώστε να την ονομάσουμε μετοχή της ημέρας.

Ωστόσο, νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν αυτή τη στιγμή οι, ΔΕΗ, ΥΓΕΙΑ, ΟΛΘ, ΙΝΛΟΤ και ΕΕΕ.

Εύσημα θα πρέπει να δώσουμε στην ΕΕΕ που κατά τις τελευταίες ημέρες διέσπασε ανοδικά την αντίσταση των 22-23 ευρώ πετυχαίνοντας νέο υψηλό 8ετίας προσεγγίζοντας τα 25 ευρώ (τρέχουσα τιμή 24,70). Υπενθυμίζουμε ότι το 2008 η μετοχή βρισκόταν στα 35 ευρώ και επειδή η coca cola είναι διεθνές brand και οι περισσότερες μετοχές εταιριών διεθνούς brand έχουν ξεπεράσει τα υψηλά 2008, δεν αποκλείεται και η ΕΕΕ να ξεπεράσει και αυτή κάποια στιγμή το υψηλό των 35 ευρώ.

Εύσημα θα πρέπει να δώσουμε και στην μετοχή ΣΑΡ η οποία όχι μόνον πλησιάζει τα ύψη του 2008 των 15 ευρώ (όπως είδαμε ότι κάνει και η ΕΕΕ) αλλά, εξίσου σημαντικό, έχει αυξήσει την ημερήσια εμπορευσιμότητά της στα περίπου 300 χιλ ευρώ ημερησίως.

Μετοχές που εμφανίζουν υποσχόμενα γραφήματα : Ξεχωρίζουμε τις ΒΙΟ, ΕΧΑΕ και ακόμα περισσότερο τον ΦΡΛΚ.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text