Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ασήμαντη είναι η σημερινή διόρθωση του ΓΔ από τα χθεσινά υψηλά έτους των 685 μονάδων

Ασήμαντη είναι η σημερινή διόρθωση του ΓΔ από τα χθεσινά υψηλά έτους των 685 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση (Μ. Πέμπτη, 13/4)  με  την μεταβολή του ΓΔ από τα χθεσινή υψηλά έτους να είναι πολύ μικρή (-0,30%, στις 683 μονάδες), ο συνολικός τζίρος να είναι μικρός (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι κύριοι ξένοι δείκτες να κινούνται και αυτοί πολύ κοντά στα πρόσφατα υψηλά έτους.

Η κύρια τάση λοιπόν του ΓΔ διατηρείται ανοδική με όλους τους δείκτες τάσης, βραχυχρόνιους και μακροχρόνιους, να είναι bullish, οπότε, λόγω υφιστάμενης ορμής εμείς αναμένουμε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα και κατάκτηση των 700 μονάδων.

Θα χάσουμε την αισιοδοξία μας μόνον αν ο ΓΔ υποστεί απότομη και βαθιά διόρθωση διασπώντας καθοδικά τον τοπικό διπλό πυθμένα των 665 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Σήμερα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες συγκινήσεις το ταμπλώ του ΧΑ. Ναι μεν οι πτωτικές μετοχές είναι διπλάσιες σε αριθμό από τις ανοδικές, όμως καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΦΦ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +3%.

 Η μετοχή της ημέρας : Θα ανακηρύξουμε την ΦΦΓΚΡΟΥΠ εφόσον αυτή κλείσει πάνω από +3% και αν είναι δυνατόν  να διασπάσει ανοδικά τον στροφέα – υψηλό κλείσιμο διμήνου των 19 ευρώ (+3,25%). Οι τζίροι της είναι πολύ μεγάλοι, κοντά στα 4 εκατ ευρώ, οι δεύτεροι μεγαλύτεροι μετά τα 6,5 εκατ ευρώ της πτωτικής σήμερα (-1,10%) ΑΛΦΑ.  Αιτία της σημερινής ανόδου της ΦΦ είναι η χθεσινή ανακοίνωση των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων (+12% ο τζίρος και +22% τα καθαρά πφ κέρδη) για το 2016. Το μόνο ερωτηματικό για την εταιρία είναι γιατί δεν θα δώσει φέτος μέρισμα 2016.

Παρά του ότι οι ανοδικές μετοχές είναι λίγες σήμερα (αριθμούνται 13 από τις 45 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε), εν τούτοις αρκετές κινούνται σε νέα υψηλά έτους όπως οι, ΓΕΚΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΥΑΠΣ, ΙΝΛΟΤ και ΑΒΑΞ, ενώ καμία δεν κινείται σε χαμηλά έτους.

Συσσωρεύσεις βλέπουμε σήμερα μόνον σε ΦΦ ενώ διανομές δεν βλέπουμε σε καμία μετοχή. Οι traders, ισως λόγω Μ. Πέμπτης, καθολικών και ορθοδόξων, σήμερα δεν δραστηριοποιούνται.

Μετοχές που εμφανίζουν ενδιαφέροντα για αγορές γραφήματα κινούμενες επίμονα λίγο κάτω από αγοραστικό στροφέα : ΦΡΛΚ, ΠΛΑΘ, ΕΧΑΕ, ΜΛΣ, ΝΗΡ, ΒΙΟ και ΟΛΠ. Πρώτες μας επιλογές είναι ο ΦΡΛΚ και η ΦΦ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text