Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Αυξημένα τα κέρδη και τα έσοδα της EBay το πρώτο τρίμηνο

Αυξημένα τα κέρδη και τα έσοδα της EBay το πρώτο τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αυξημένα τα κέρδη και τα έσοδα της EBay το πρώτο τρίμηνο

Αυξημένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε η eBay Inc στο πρώτο τρίμηνο του έτους, με τις μετοχές της εταιρείας, ωστόσο, να καταγράφουν πτώση έως και 3% μετά την ανακοίνωση καθώς οι εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,04 δισ. δολάρια, ή 94 σεντς ανά μετοχή, από τα 482 εκατ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 538 εκατ. δολάρια ή 49 σεντς ανά μετοχή, από τα 550 εκατ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Αναλυτές, σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 48 σεντς ανά μετοχή.

Παράλληλα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 3,7% στα 2,2 δισ. δολάρια, από τα 2,1 δισ. δολάρια πέρυσι, στο πλαίσιο των εκτιμήσεων για 2,21 δισ. δολάρια.

Για το σύνολο της ετήσιας χρήσης, η eBay αναμένει κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 1,98 – 2,03 δολάρια ανά μετοχή, που περιλαμβάνει την εκτίμηση της FactSet για 2,02 δολάρια. Τα έσοδα εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν ανάμεσα στα 9,3 δισ. και 9,5 δισ. δολάρια, στο πλαίσιο των εκτιμήσεων της Wall Street για 9,4 δισ. δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, οι ενεργοί χρήστες ενισχύθηκαν κατά 2 εκατ., οδηγώντας τη συνολική βάση των χρηστών στα 169 εκατ.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν ενισχυθεί κατά 10,2% τους τελευταίους τρεις μήνες και κατά 39,3% το τελευταίο έτος.


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text