Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Oι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς σε όποια χώρα δεν την αντιμετωπίζει δίκαια στον εμπορικό τομέα

Oι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς σε όποια χώρα δεν την αντιμετωπίζει δίκαια στον εμπορικό τομέα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Oι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς σε όποια χώρα δεν την αντιμετωπίζει δίκαια στον εμπορικό τομέα

Η αμερικανική κυβέρνηση υπό τον Donald Trump είχε ένα πρακτικά απλό κι εμπορικό μήνυμα για τα στελέχη του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος που βρίσκονται στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), απαντώντας στις ανησυχίες για την ενίσχυση των μέτρων εμπορικού προστατευτισμού στις ΗΠΑ: η εφαρμογή μιας δίκαιης εμπορικής πρακτικής, σημαίνει την εκατέρωθεν εφαρμογή δασμών στην εισαγωγή των προϊόντων.

Μιλώντας στους τραπεζίτες λίγες ώρες μετά την έναρξη της παραπάνω αναφερόμενης συνόδου, ο Gary Cohn, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, ξεκαθάρισε ότι η Ουάσιγκτον είναι προετοιμασμένη να υιοθετήσει ακόμη πιο σκληρή στάση στα ζητήματα της παγκόσμιας εμπορικής αρένας.

“Εάν θέλετε να προτείνετε την επιβολή δασμού σε ένα προϊόν -εμείς προτιμάμε να μην το κάνετε – εάν όμως το κάνετε ο πρόεδρος Trump πιστεύει ότι θα πρέπει να σας το ανταποδώσουμε, επιβάλλοντας δασμό κατά την εισαγωγή του προϊόντος σας, στην αμερικανική αγορά. Αυτό είναι ξεκάθαρο, ανοιχτό και δίκαιο,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Cohn μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης.

Απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε στο Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) σχετικά με το μήνυμά που θα ήθελε να στείλει στους διεθνείς συνεργάτες των ΗΠΑ, ο Cohn απάντησε ότι η χώρα του “δεν επιθυμεί πλέον να είναι το αντικείμενο εκμετάλλευσης κανενός.”

“Το μήνυμα είναι απλό. Νοιαζόμαστε για τις ΗΠΑ, νοιαζόμαστε για την οικονομική ευημερία, νοιαζόμαστε για την οικονομική ανάπτυξη, νοιαζόμαστε για το εμπόριο, αλλά θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν δίκαια,” τόνισε ο Cohn.


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text