Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Νέες επενδύσεις €120 εκατ. από την Grivalia

Νέες επενδύσεις €120 εκατ. από την Grivalia

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέες επενδύσεις €120 εκατ. από την Grivalia

Από την Τόνια Τσακίρη.   Σε προχωρημένες συζητήσεις για να κλείσει τρεις νέες συμφωνίες στον τουριστικό κλάδο έως το καλοκαίρι, που αφορούν ξενοδοχειακές επενδύσεις σε νησιά και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, βρίσκεται η Grivalia. Η εταιρεία ακινήτων του Prem Watsa έχει επενδύσει κεφάλαια άνω των 300 εκατ. ευρώ από το 2004 ως σήμερα ενώ, σύμφωνα με τη διοίκησή της, θα μπορούσε να επενδύσει  10 φορές περισσότερα αν δεν υπήρχε η αβεβαιότητα που επικρατεί στην ελληνική οικονομία. Η Grivalia δέχεται κάθε βδομάδα πέντε με έξι προτάσεις για συνεργασία στον τουριστικό χώρο, αναφέρει μιλώντας προς «Το Βήμα» ο κ. Πάρις Βάρφης, γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών της Grivalia, καθώς η εταιρεία έχει ανακοινώσει το ενδιαφέρον της για υλοποίηση επενδύσεων αφού έχει ήδη διασφαλίσει νέες χρηματοδοτήσεις της τάξης των 120 εκατ. ευρώ. Την «επιθετική» στρατηγική στην αγορά των ακινήτων έχει χαράξει ο επικεφαλής της Grivalia κ. Γιώργος Χρυσικός.

Χρηματοδοτήσεις

Οι νέες χρηματοδοτήσεις προέρχονται από το IFC, μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, για ποσό 50 εκατ. ευρώ και από ελληνικές τράπεζες. Επίσης, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ από τη Eurobank και 10 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς για το έργο ανάπτυξης στην περιοχή του Πειραιά. Αυτό αφορά την ανακατασκευή του Piraeus Port Plaza 1 και θα παραδοθεί προς χρήση σε συνέχεια της συμφωνίας με την εταιρεία Dimand, η οποία έχει αναλάβει την ανάπλαση των τριών πρώην ακινήτων της Παπαστράτος. Η ολοκλήρωση του έργου το καλοκαίρι του 2017, σε συνδυασμό με την υποστήριξη των τοπικών αρχών για γενικότερη ανάπλαση της περιοχής, αναμένεται να προσελκύσει εγνωσμένου κύρους μισθωτές, τόσο εγχώριους όσο και διεθνείς, συμβάλλοντας περαιτέρω στην αναβάθμιση της περιοχής.

Επιπλέον, στα σχέδια της Grivalia για το 2017 είναι η ενεργειακή αναβάθμιση και πιστοποίηση του χαρτοφυλακίου της. Εντός του έτους έχει προγραμματίσει να πιστοποιηθούν κατά Bream το ακίνητό της στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 68, που αποκτήθηκε εντός του 2016, καθώς και το κτίριο γραφείων της Eurobank στο Μοσχάτο. Επίσης έχουν ήδη εκκινήσει οι εργασίες αναβάθμισης στο κτιριακό της συγκρότημα στον Αλιμο, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018.  

Στον Παναμά

Σημαντικές επενδύσεις θα γίνουν και στον τουριστικό χώρο, ειδικά με την εξαγορά του συνόλου των εταιρειών που σχετίζονται με το Pearl Island Project στον Παναμά από την Dolphin Capital, ανέφερε ο κ. Βάρφης. Σημειώνεται ότι η Grivalia, μέσω της Grivalia Hospitality που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τουριστικό κλάδο και στις ξενοδοχειακές επενδύσεις, προέβη στην ολοκλήρωση της απόκτησης του 60% του Pearl Island στο Αρχιπέλαγος de las Perlas του Παναμά, συνολικής έκτασης 14,3 χιλ. στρεμμάτων έναντι 27 εκατ. ευρώ, και αποτελεί την πρώτη της επένδυση στον ξενοδοχειακό τομέα.

Παρουσία του προέδρου του Παναμά καθώς και όλων των αρμόδιων υπουργών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ξενοδοχειακής μονάδας «Ritz Carlton Reserve», η οποία είναι η ναυαρχίδα του Marriott Group στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η Grivalia Hospitality, συνεχίζει ο κ. Βάρφης, θα επενδύσει εντός της χώρας μας και εκτιμάται ότι ως το καλοκαίρι του 2017 η εταιρεία θα έχει προχωρήσει σε δυο-τρεις νέες συμφωνίες στον ξενοδοχειακό κλάδο σε νησιά και σε πόλεις. Ωστόσο με την πρόσφατη ΑΜΚ της εταιρείας και τη συμμετοχή της Fairfax μέσω της ασφαλιστικής της εταιρείας Eurolife τα συνολικά κεφάλαια προς επένδυση ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ, χωρίς να λάβουμε υπόψη τον δανεισμό ή περαιτέρω προσέλκυση νέων επενδυτών. Στόχος της Grivalia είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, «εντός του 2017 να έχουμε επενδύσει όλα μας τα κεφάλαια και σύντομα πιστεύω θα έχουμε περισσότερα να σας πούμε για αμιγώς ελληνικές επενδύσεις».

Οσον αφορά την προοπτική της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα, ο κ. Βάρφης σημειώνει ότι αυτή επηρεάζεται από το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον. Εκτιμά ότι οι τιμές των prime εμπορικών ακινήτων στα οποία δραστηριοποιείται ο όμιλος θα παραμείνουν σταθερές, αν και το τελευταίο διάστημα το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα εν λόγω ακίνητα μπορεί να οδηγήσει σταδιακά σε αύξηση των αξιών.


Πηγή: tovima.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text