Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Πρόταση εξαγοράς της Καλογήρου από Σάμι Φάις και Attica Stores

Πρόταση εξαγοράς της Καλογήρου από Σάμι Φάις και Attica Stores

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πρόταση εξαγοράς της Καλογήρου από Σάμι Φάις και Attica Stores

Από τον Βασίλη Κώτση.   Η διάσωση της ιστορικής αλυσίδας πολυτελών υποδημάτων και αξεσουάρ Καλογήρου ως πριν από λίγες ημέρες φάνταζε αδύνατη. Την τελευταία στιγμή όμως ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις (Puma, Under Armour κ.ά.) σε συνεργασία με την εταιρεία Attica Stores υπέβαλε επιχειρηματικό πλάνο σωτηρίας που εξετάζεται από τις πιστώτριες τράπεζες, ενώ παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι διενεργούν διαχειριστικό έλεγχο στην εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να βάλουν άμεσα με τη μορφή αύξησης κεφαλαίου έως και 15 εκατ. ευρώ για κεφάλαια κίνησης, αλλά ζητούν από τις πιστώτριες τράπεζες γενναίο κούρεμα δανειακών υποχρεώσεων που προσεγγίζει το 80%. Αντιθέτως, δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο για τους προμηθευτές. Παράγοντες που παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις εκτιμούν ότι οι πιθανότητες διάσωσης της Καλογήρου πλέον είναι πάνω από 60% και πως σε μία με δύο εβδομάδες από σήμερα θα υπάρξει κατάληξη, θετική ή αρνητική.

Αν η πρόταση του κ. Φάις και των Attica Stores γίνει δεκτή, το νέο σχήμα θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Καλογήρου και θα ασκεί από κοινού το management της αλυσίδας μαζί με την οικογένεια Λεμονή, ιδιοκτήτρια σήμερα της αλυσίδας υποδημάτων.

Ο κλάδος των πολυτελών υποδημάτων και αξεσουάρ συγκαταλέγεται στους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τον υψηλό δανεισμό δημιούργησαν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την Καλογήρου, η οποία παρά τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης και μείωσης κόστους που επιχείρησε η οικογένεια Λεμονή, δεν έφεραν αποτέλεσμα και στις αρχές Απριλίου όλα έδειχναν ότι η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1890 θα αποτελέσει άλλο έναν κρίκο στην αλυσίδα με τα εμβληματικά λουκέτα της κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, οι πωλήσεις της Καλογήρου διαμορφώθηκαν στα 55 εκατ. ευρώ και οι ζημίες στα 10 εκατ. ευρώ. Οι υποχρεώσεις προς τράπεζες ξεπερνούσαν τα 60 εκατ. ευρώ και προς τους προμηθευτές τα 27 εκατ. ευρώ. Σήμερα το δίκτυο των καταστημάτων έχει περιοριστεί στα 32.  Στον όμιλο ανήκουν οι αλυσίδες καταστημάτων ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, HARALAS, ΝΙΝΕ WEST, ΑΚ Anne Klein, ALL ABOUT SHOES & FASHION. Επίσης έχει συνεργασία με τους οίκους TOD' S, HOGAN, SALVATORE FERRAGAMO, DOLCE & GABBANA, STUART WEITZMAN, GEOX και CAMPER.

Ακριβώς τα αναγνωρίσιμα αυτά σήματα και οι ηχηρές συνεργασίες σε συνδυασμό με την ιστορικότητα της εταιρείας οδήγησαν τον κ. Φάις και τους μετόχους των Attica Stores (Κ. Λαμπρόπουλο, Κ. Τσουβελακάκη, Α. Σγουμπόπουλο) να υποβάλουν πρόταση εξαγοράς. Οι τελευταίοι βλέπουν συνέργειες με τα shop in shop καταστήματα ενώ πρόθεση του νέου σχήματος είναι και η αναβίωση της παραγωγής.


Πηγή: tovima.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text