Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ Αθηνών λόγω ευνοϊκών αποτελεσμάτων των γαλλικών εκλογών τείνει να πετύχει νέα υψηλά έτους 2017

Ο ΓΔ Αθηνών λόγω ευνοϊκών αποτελεσμάτων των γαλλικών εκλογών τείνει να πετύχει νέα υψηλά έτους 2017

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενθουσιασμός επικρατεί σήμερα, Δευτ, 24/4, στην αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη άνοδο +1,85% (στις 683 μονάδες στις 3.50 μμ) με μεγάλο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ακόμα μεγαλύτερες ανόδους, κατά μέσον όρο +3%, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που όλα σχεδόν σημειώνουν αυτή τη στιγμή νέα υψηλά έτους 2017 και μερικά, όπως της Γερμανίας και Σουηδίας, νέα ιστορικά υψηλά.

Αιτία της σημερινής ανόδους είναι η χθεσινή εκλογική νίκη του γάλου ευρωπαϊστή Μακρόν  γεγονός που ωθεί τα διεθνή funds να αυξάνουν τις μετοχικές τους θέσεις όχι μόνον στα μητροπολιτικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπως της Φρανκφούρτης, Παρισίου και Μαδρίτης αλλά και στα περιφερειακά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπως της Αθήνας και Λισαβώνας.

Το μεσομακροπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ έχει καθαρά bullish όψη και με την υφιστάμενη ανοδική ορμή δεν θα είναι δύσκολο να πέσει και το φράγμα των 700 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο είναι πλήρως επενδυμένο σε μετοχές και έτσι δεν θα κάνει σήμερα αγορές (αλλά ούτε και θα κάνει και πωλήσεις αφού σαν trend following δεν πουλά σε ανοδικές ημέρες).

Μετοχές

Μόνον 5 μετοχές από τις 45 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή πτωτικά ενώ από τις ανοδικές οι 7, οι 5 τραπεζικές συν τις ΕΛΛΑΚΤ και ΦΦ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5%.

 Η μετοχή της ημέρας : Δύο είναι σήμερα οι μετοχές της ημέρας, η ΕΤΕ και η ΦΦ. Και οι δυο δίνουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις μεσομακροχρονίων στροφέων – υψηλών τριμήνου με μεγάλες ημερήσιες ανόδους +5% και +3% αντίστοιχα και με μεγάλους τζίρους, 7 εκατ ευρώ και 3 εκατ ευρώ αντίστοιχα.

Ο ΔΤΡ φλερτάρει με τον άξονα των 880-805 μονάδων τον όποίον αν ξεπεράσει, τότε το μεσοπρόθεσμο γράφημά του από bearish θα γίνει bullish που σημαίνει ανάπτυξη ανοδικής ορμής προς το υψηλό τετραμήνου των 900 μονάδων.

Σήματα αγορών δίνει και ο ΣΑΡ με ανοδική διάσπαση σχηματισμού συνέχισης.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΓΕΚΤ, ΦΦ, ΕΤΕ, ΣΑΡ και ΙΝΤΚΑ.

Συσσωρεύσεις πετυχαίνουν σήμερα όλες οι τράπεζες συν τις ΦΦ, ΣΑΡ και ΤΙΤΚ.

Διανομές ενδεχομένως να σημειώνονται σε ΜΛΣ που κινείται πολύ κοντά σε έγκυρη στήριξη των 4,10 ευρώ. Η εταιρία είναι λίαν κερδοφόρος και είμαστε περίεργοι αν θα σπάσει καθοδικά η στήριξη της μετοχής.

Μετοχές που τείνουν να σπάσουν ανοδικά έγκυρες αντιστάσεις τους ή τα αγκίστρια τους : διακρίνουμε τις, ΑΒΑΞ, ΟΠΑΠ, ΦΡΛΚ, ΛΑΜΔΑ, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.



 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text