Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Ξεφουσκώνουν οι ακραίοι στη Γερμανία

Ξεφουσκώνουν οι ακραίοι στη Γερμανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ξεφουσκώνουν οι ακραίοι στη Γερμανία

Από την Ξένια Κουναλάκη.   Εδώ και τέσσερις ημέρες ελικόπτερα πετούν πάνω από τον ουρανό της Κολωνίας, όπου αυτό το διάστημα επικρατεί απαγόρευση πτήσεων. Ούτε στη Δαμασκό δεν συμβαίνουν αυτά, διαμαρτύρονται οι κάτοικοι και ειδικά οι νεαροί μουσουλμάνοι, που καταλαμβάνουν την ειδικά διαμορφωμένη προβλήτα στις όχθες του Ρήνου, φορτωμένοι με τους ναργιλέδες τους και τα τεράστια ηχητικά τους συστήματα, που παίζουν «πειραγμένο» αραβικό μπιτ.

Η κοσμοπολίτικη πόλη φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο το συνέδριο της ξενοφοβικής «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AFD) στο ξενοδοχείο Μαριτίμ.

Τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για να προστατεύσουν τους συνέδρους του κόμματος της Φράουκε Πέτρι από τους περίπου 50.000 διαδηλωτές, που αναμένεται να συρρεύσουν για να τορπιλίσουν τις εργασίες. Και όμως η AfD δεν κινδυνεύει στην πραγματικότητα από τους αντιπάλους της, αλλά από τον ίδιο της τον εαυτό. Οι εσωκομματικές έριδες για τον ιδεολογικό χαρακτήρα της εξώθησαν την Πέτρι, η οποία μέχρι πρότινος εθεωρείτο το πρόσωπο της «Εναλλακτικής» να ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να είναι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Η εξαγγελία συνδέεται αναμφισβήτητα με τη δημοσκοπική κατρακύλα της AfD, που έχει χάσει το ένα τρίτο της επιρροής της αφότου αναχαιτίστηκε το μεταναστευτικό κύμα προς τη Γερμανία. Η μονοθεματική ατζέντα του κόμματος δημιουργεί υπαρξιακές αναζητήσεις στα στελέχη του, πολλά εκ των οποίων διατυπώνουν ακροδεξιές, ενίοτε φιλοναζιστικές θέσεις, διώχνοντας ακόμη και συντηρητικούς ψηφοφόρους. Ολα αυτά ευνοούν την Αγκελα Μέρκελ και το κυβερνών στρατόπεδο Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών, που προβάλλουν ως δύναμη σταθερότητας, συνέχειας και ασφάλειας.

Χωρίς μετωπικές συγκρούσεις με τον Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο καγκελάριο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει αρχίσει να «ξεφουσκώνει» σταδιακά, η Μέρκελ παίζει και πάλι το χαρτί της γνώριμης Mutti (μητερούλας), που θωρακίζει τον μέσο Γερμανό από περιττές περιπέτειες. Τα καλά νέα για τη Μέρκελ δεν σταματούν εδώ: οι Πράσινοι συγκεντρώνουν τα χαμηλότερα ποσοστά τους εδώ και χρόνια με 6%, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη μια βιώσιμη κυβερνητική συνεργασία τους με τους Σοσιαλδημοκράτες. Την ίδια στιγμή, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες που δεν είχαν μπει στην Μπούντεσταγκ στις τελευταίες εκλογές, αφού απέτυχαν να εξασφαλίσουν το όριο του 5%, συγκεντρώνουν 6,5%. Η παράταξη της Μέρκελ αναμφισβήτητα θα προτιμούσε μια κυβέρνηση μαζί τους, τον ιδανικό της εταίρο, παρά μια διαιώνιση του μεγάλου συνασπισμού.


Πηγη : Kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text