Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | ΤτΕ: Αμετάβλητη η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις - νοικοκυριά το α' τρίμηνο

ΤτΕ: Αμετάβλητη η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις - νοικοκυριά το α' τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΤτΕ: Αμετάβλητη η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις - νοικοκυριά το α' τρίμηνο

Αμετάβλητη παρέμειναν το πρώτο τρίμηνο του 2016, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ), σύμφωνα και με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα και κατά τη διάρκεια του β' τριμήνου του 2017, με εξαίρεση τα μακροπρόθεσμα δάνεια, όπου αναμένεται τα κριτήρια να γίνουν κάπως περισσότερο αυστηρά.

Αμετάβλητη παρέμεινε και η συνολική ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ, παρά τη μικρή αύξηση που παρατηρήθηκε στα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς νοικοκυριά

Το α' τρίμηνο του 2017, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2016. Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων από νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2017.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, το α' τρίμηνο του 2017.

Η αναλογία των αιτήσεων για καταναλωτικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ για τα στεγαστικά δάνεια παρατηρήθηκε μικρή μείωση


Πηγή: capital.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text