Ο ΓΔ ανακτά τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρά του ότι ο ΓΔ σημειώνει «όχι πολύ μικρή» άνοδο (αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, στο +0,60% ξεπερνώντας κατά μια μονάδα το τείχος των 700 μονάδων), θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση, Τετ, 26/4, όχι ανοδική αλλά εξισορροπητική καθώς η μάχη αγοραστών – πωλητών είναι σφοδρή (με αναμενόμενο τζίρο 70 εκατ) αλλά αμφίρροπη με τις περισσότερες μετοχές να σημειώνουν πτώση.

Εν πάσει περιπτώσει, ο ΓΔ αυτή τη στιγμή πατά τις 700 μονάδες  και σε περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +0,80% (δηλαδή κοντά στα ενδοημερήσια υψηλά  πάνω από τις 702 μονάδες) και κυρίως αν κλείσει με λόγο ανοδικών / καθοδικών μετοχών άνω της μονάδας, τότε θα θεωρήσουμε την συνεδρίαση θετικότατη και την αγορά να δικαιούται ακόμα και  τις 750 μονάδες του ΓΔ.

Η σημερινή λοιπόν αναχαίτιση ανόδου (στις περισσότερες μετοχές) δεν μας προβληματίζει και έτσι, διατηρούμε τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στην άνοδο των τραπεζών (ΔΤΡ +2,80%), οι περισσότερες εμπορεύσιμες μετοχές, περίπου το 55% αυτών, σημειώνει πτώση και το 45% άνοδο. Όμως καμία αρνητική μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -1,50% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις τραπεζικές ΑΤΤ, ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ, συν την μη-τραπεζική ΔΕΗ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Ερίζουν οι ΑΤΤ και ΔΕΗ με ανόδους +15,50% και +4,50% αντίστοιχα, και με μεγάλους όγκους αμφότερες. Ωστόσο, και οι δυο μετοχές ανήκουν σε προβληματικές εισηγμένες, η πρώτη φορτωμένη με πολύ μεγάλα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η δεύτερη με μεγάλες απαιτήσεις έναντι καταναλωτών ρεύματος. Προφανώς οι σημερινές άνοδοί τους να οφείλονται σε κάποιες ευνοϊκές εξελίξεις στα ανωτέρω προβλήματα. Το ΤΧ κατά κανόνα αποφεύγει να τοποθετείται σε μετοχές που ανεβαίνουν με limit up βάσει μη κοινοποιημένων (σχεδόν εσωτερικών) ειδήσεων.

Σήματα αγορών δίνει σήμερα, η ΑΛΦΑ ενώ η ΑΤΤ έδωσε χθες.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΑΛΦΑ, ΑΤΤ, ΕΤΕ, ΕΕΕ και ΔΕΗ.

Η ΣΕΝΕΡ ανακάμπτει απομακρυνόμενη από το πρόσφατο χαμηλό τριμήνου των 0,80 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,825). Όμως, για να καταστήσει bullish την μεσοπρόθεσμη διαγραμματική της εικόνα θα πρέπει να ξεπεράσει την κορυφή των 0,88 ευρώ.

Ο ΦΡΛΚ προσπαθεί να δώσει σήματα αγορών ξεπερνώντας τον στροφέα των 4,55 ευρώ (τρέχουσα τιμή 4,54).

Ο δείκτης τραπεζών ΔΤΡ με μεγάλη σημερινή άνοδο +3% πλησιάζει το υψηλό Ιανουαρίου 2017 των 900 μονάδων (τρέχουσα τιμή 860). Όμως, τα θεμελιακά στοιχεία του κλάδου είναι θολά με τα κόκκινα δάνεια προς ιδιωτικό τομέα να παραμένουν πάνω από τα 100 δις.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει κλείσει πάνω από τις 700 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text