Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κρατά και επεκτείνει το μεγάλο (+12%) εικοσαήμερο ράλι του

Ο ΓΔ κρατά και επεκτείνει το μεγάλο (+12%) εικοσαήμερο ράλι του

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή (Παρ, 28/4) συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει νέα άνοδο +0,75% (στις 711 μονάδες στις 3.50 μμ) με καλό τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τα κύρια ξένα χρηματιστήρια να βρίσκονται σταθερά σε ανοδική τάση σε νέα υψηλά ή κοντά στα πρόσφατα υψηλά έτους.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι ενθαρρυντική με καθαρά ανοδική τάση αφού όλοι οι δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, να φέρουν θετικές ενδείξεις.

Ωστόσο, ο ΓΔ κοντεύει να εισέλθει σε υπεραγορασμένες περιοχές που εμείς, βάσει ιστορικών μετρήσεων, τις ορίζουμε να αρχίζουν σε απόσταση άνω του +13% από το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών (και τότε σταματάμε ή περιορίζουμε τις αγορές μετοχών) ή σε απόσταση +20% από το ίδιο κυλιόμενο (οπότε σε περίπτωση μιας πολύ άσχημης συνεδρίασης εκεί στα ψηλά, πουλάμε μετοχές – αλλά αυτό το ενδεχόμενο είναι σπάνιο έχοντας εμφανισθεί μόνον 5 φορές στην εικοσαετία 1993-2013).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 99% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα ανοδικό με το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 40% αρνητικό ενώ 5 μετοχές, οι τρεις τραπεζικές ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ συν τις ΑΒΑΞ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, να πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΕΥΡΩΒ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +7% με μεγάλους όγκους 10 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής δίδοντας σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού 4μήνου.

Επίσης, σήματα αγορών με την ίδια σηματοδότηση, διάσπαση υψηλού τετραμήνου, δίνουν οι ΠΛΑΙΣ και ΕΥΔΑΠ αλλά με μέτριους όγκους.

Ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που σήμερα προκαλεί την άνοδο του ΓΔ. Ο ΔΤΡ (+4,20%) έφτασε αυτή τη στιγμή σε απόσταση αναπνοής 10 μονάδων από το υψηλό εξαμήνου των 902 μονάδων.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΥΡΩΒ, ΠΛΑΙΣ, ΕΥΔΑΠ, ΑΒΑΞ, ΔΕΗ, ΜΙΓ, ΕΤΕ, ΝΗΡ και ΓΕΚΤ.

Μετοχές μεγάλων υγιών εταιριών όπως οι, ΤΙΤΚ, ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΦΦ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ,  σήμερα σημειώνουν μικρές πτώσεις που δεν μας ανησυχούν γιατί λαμβάνουν χώρα στα ψηλά των γραφημάτων δηλαδή, υπό σαφή ανοδική τάση η οποία είναι δύσκολο να αναστραφή καθοδικά.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text