Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατοχυρώνει και αναβιβάζει την θέση του πάνω από τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ κατοχυρώνει και αναβιβάζει την θέση του πάνω από τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους (longs) είναι η σημερινή συνεδρίαση, Τετάρτης, 3/5, με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, να κερδίζει +80% (στις 740 μονάδες) με καλούς τζίρους (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκή την διεθνή συγκυρία όπου όλοι σχεδόν οι χρηματιστηριακοί δείκτες του κόσμου κινούνται σε υψηλά 2017 και μερικοί (Βορείου Αμερικής και Βορείου Ευρώπης) σε υψηλά όλων των εποχών.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι πολύ ικανοποιητική, σαφώς bullish, αλλά όχι ιδανική για αγορές (μόνον για πολύ επιλεγμένες μετοχές) καθόσον βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα, +20% πάνω από το χαμηλό έτους, του πυθμένα των  606 μονάδων του Φεβρουαρίου ή +11% από το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 666 μονάδων.

Εν τω μεταξύ, κάποια ένδειξη καθοδικής αναστροφής ή σοβαρής διόρθωσης δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας, άρα σαν trend followers, εμείς θα διατηρήσουμε προς το παρόν τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται ανοδικά και το 1/3 καθοδικά ενώ δυο μετοχές, οι ΔΕΗ και ΦΦ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με πάλι δυο μετοχές, τις ΕΛΛΑΚΤ και ΑΒΑΞ, που σημειώνουν πολύ μεγάλες πτώσεις πολύ χειρότερες του -3%.

Οι δύο σημερινές νικήτριες είναι οι ΔΕΗ (+4,19% με τζίρο σχεδόν 1 εκατ ευρώ) και ΦΦ (+3,60% με τζίρο σχεδόν 1,7 εκατ) σε νέα υψηλά τριμήνου.

Πολύ καλά πηγαίνουν σήμερα οι ΜΠΕΛΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ και ΒΙΟ, με ανόδους από +2% έως +3% και σε νέα υψηλά έτους.

Οι ηττημένες της σημερινής συνεδρίασης είναι οι δύο κατασκευαστικές, ΑΒΑΞ (-14% με 450 χιλι τεμάχια μέχρις στιγμής) και ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-9,33% με 1 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής) λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων 2016 που δημοσίευσαν χθες.

Επαναλαμβάνουμε ότι η κερδοφορία της εισηγμένης είναι ο κυριότερος παράγοντας διαμόρφωσης της τιμής της μετοχής. Το βλέπουμε σήμερα : οι μεν ΕΛΛΑΚΤ και ΑΒΑΞ καταβαραθρώνονται λόγω ανακοίνωσης ζημιών των εταιριών, η δε ΓΕΚΤΕΡΝΑ σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο +2,7% αυτή τη στιγμή, σε νέα υψηλά έτους λόγω ανακοίνωσης αύξησης κερδών 2016 της εταιρίας. Ευτυχώς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο είναι τυχερό καθώς κατέχει ΓΕΚΤΕΡΝΑ. (Ίσως κάτι έβλεπε ο διαχειριστής, κ. Δημόπουλος, κατά την ημέρα αύξησης της μετοχικής έκθεσης του ΤΧ όπου διάλεξε ΓΕΚΤ και όχι ΕΛΛΑΚΤ ή ΑΒΑΚΑ, καθόσον έβλεπε ότι η ΓΕΚΤ είχε πιο «σφικτή» καμπύλη τιμών δηλαδή με πολύ μικρότερη διακυμανσιμότητα από των δύο άλλων που σήμαινε ότι υπήρχε συνεπής market maker στη μετοχή και τις περισσότερες φορές οι market makers προσέχουν καλές μετοχές.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα ο ΟΤΕ, αλλά με μέτριους όγκους.

Ποια μετοχή θα αγόραζε σήμερα το ΤΧ αν ήταν αναγκασμένο : ΦΦ και ΟΤΕ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text