Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ανερχόμενος ΓΔ κάνει σήμερα μια στάση στην περιοχή των 750 μονάδων

O ανερχόμενος ΓΔ κάνει σήμερα μια στάση στην περιοχή των 750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά συμπεριφέρεται σήμερα (Πεμπτη, 4/5) η αγορά καθώς ο ΓΔ μετά το πρόσφατο  ισχυρό ράλι (+18,50% από τέλος Μαρτίου ή +11,50% από τέλος Απριλίου) εξισορροπεί αυτή τη στιγμή (3.50 μμ)  με ελάχιστη μεταβολή +0,20%  στην υψηλή περιοχή των 750 μονάδων προσπαθώντας να «χωνέψει» (να κάνει αποδεκτό) το αναφερθέν ράλι.

Οι σημερινοί τζίροι είναι πολύ μεγάλοι (140 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) που δείχνουν σφοδρές μάχες μεταξύ αισιοδόξων αγοραστών και απαισιοδόξων πωλητών.

Η ιδανική για εμάς τους «αγορασμένους» κατάληξη της σημερινής συνεδρίασης θα ήταν μια μικρή μεταβολή (<±0,50%) του ΓΔ  ενώ θα αισθανόμασταν μικρή ενόχληση εάν ο ΓΔ έκλεινε με μεγάλη μεταβολή (>±2%). Άνοδος μεγαλύτερη του +2% θα ήταν κάπως ενοχλητική γιατί θα ενέτεινε την υπεραγορασμένη κατάσταση της αγοράς ενώ πτώση χειρότερη του -2% θα ήταν ενοχλητική διότι θα συνοδεύεται με μεγάλους όγκους που βλέπουμε αυτή τη στιγμή (φαινόμενο διανομών).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 100% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινείται αυτή τη στιγμή το 70% των μετοχών και καθοδικά το 30% ενώ τρεις μετοχές, οι ΝΗΡ, ΜΠΕΛΑ και ΙΑΣΩ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Η μετοχή που μας εντυπωσιάζει περισσότερο σήμερα είναι η ΜΠΕΛΑ που πετυχαίνει νέο υψηλό όλων των εποχών, τα 16 ευρώ, και μάλιστα με μεγάλη άνοδο σχεδόν +4% και με μεγάλους τζίρους πάνω από 4 εκατ ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις τελευταίες μέρες δυο είναι οι μετοχές που πετυχαίνουν υψηλά ζωής, η ΕΕΕ και η ΜΠΕΛΑ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αγκιστριού (της πρώτης κορυφής μετά από διασπασθέντα στροφέα) πετυχαίνει σήμερα ο ΝΗΡ ο οποίος όμως έχει μικρή εμπορευσιμότητα.

Πλησιάζουν στροφέα οι :ΜΥΤΙΛ, ΙΑΣΩ, ΠΕΙΡ, ΑΝΕΜΟΣ και ΧΑΚΟΡ. Προσέχουμε ιδιαίτερα τον ΜΥΤΙΛ (+2,70% με 300 χιλ τεμάχια ή τζίρο 2,2 εκατ ευρώ μέχρις στιγμής).

Ο ΦΡΛΚ έπιασε αισίως τα 5 ευρώ και η ΑΡΑΙΓ παγιώνει τα 8 ευρώ.

Συσσωρεύσεις βλέπουμε σε ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚΑ και ΕΧΑΕ , αλλά δεν είναι και λίγες οι διανομές που συγκεντρώνονται στις, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΔΕΗ, ΜΙΓ και ΙΝΛΟΤ.

Τέλος, δεν μας ενθουσιάζουν οι μεγάλες σημερινές άνοδοι των ΑΒΑΞ και ΕΛΛΑΚΤ, διότι συνοδεύονται με πολύ μικρότερους όγκους σε σχέση με τους τεράστιους των χθεσινών διανομών.


Θα επανέλθουμε στις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text