Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Τρίτη μέρα σταθεροποίησης της αγοράς στα ψηλά των 750 μονάδων του ΓΔ

Τρίτη μέρα σταθεροποίησης της αγοράς στα ψηλά των 750 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά για τους longs κινείται σήμερα (Παρ, 5/5) η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει πολύ μικρή  άνοδο +0,20% (στις 750 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μέτριους (για τις δυνατές μέρες του διανύουμε) τζίρους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης σταθεροποιητικές τάσεις στα ψηλά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η από τριημέρου στάθμευση του ΓΔ στις 750 μονάδες συμφέρει τους longs  επενδυτές καθόσον η αγορά χωνεύει η αποδέχεται σαν λογικό το εν λόγω επίπεδο των 750 μονάδων  το οποίο μπορεί να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για ένα νέο ανοδικό κύμα.

Όμως, από την άλλη μεριά, αυτή η στάθμευση γίνεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα του ΓΔ, +18,50% από το χαμηλό τέλους Μαρτίου ή +11,50% από το χαμηλό τέλος Απριλίου, οπότε δεν αποκλείεται μια διόρθωση η οποία θα μας είναι καλοδεχούμενη εφόσον είναι ήπια με τον ΓΔ πάνω από τις 725 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το οριακό θετικό πρόσημο του ΓΔ, τα 2/3 των μετοχών κινούνται καθοδικά αλλά καμία μετοχή δεν χάνει χειρότερα του -3% σε αντίθεση με 3 μετοχές, τις ΜΕΤΚΑ, ΜΥΤΙΛ και ΛΑΜΔΑ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5%.

Η μετοχή της ημέρας : από τις τρεις ανωτέρω νικήτριες θεωρούμε την ΛΑΜΔΑ καθόσον σηματοδοτεί με μεγάλη άνοδο τιμής +3,63% και με μεγάλους όγκους 75 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση εμφανούς αντίστασης.

Εντυπωσιακές είναι σήμερα οι δυο μετοχές, ΜΕΤΚΑ και ΜΥΤΙΛ, του ομίλου Μυτιληναίου με μεγάλες ανόδους +4,33% και +3,33% αντίστοιχα και με μεγάλους τζίρους 2,2 εκατ η ΜΥΤΙΛ και 1,2 εκατ η ΜΕΤΚΑ επιβεβαιώνοντας τα σήματα αγορών που έδωσαν οριακά χθες.

Σε νέα υψηλά έτους κινούνται αρκετές μετοχές όπως οι, ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚΑ, ΑΛΦΑ, ΓΕΚΤ, ΦΡΛΚ, ΜΠΕΛΑ, ΜΛΣ, και ΝΗΡ.

Διανομές διακρίνουμε μόνον σε ΜΙΓ ενώ συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΜΕΤΚΑ, ΜΥΤΙΛ, ΛΑΜΔΑ και ΜΠΕΛΑ.

Πολύ καλή κρίνουμε την σημερινή συμπεριφορά του ΔΤΡ (Δείκτη Τραπεζών) που σημειώνει μικρή μεταβολή +0,30% κρατώντας το προσφάτως κατακτηθέν πολύτιμο επίπεδο των 1000 μονάδων (τρέχουσα τιμή 990 μονάδες).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text