Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Στην τρίτη θέση παγκοσμίως το ελληνικό χρηματιστήριο

Στην τρίτη θέση παγκοσμίως το ελληνικό χρηματιστήριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην τρίτη θέση παγκοσμίως το ελληνικό χρηματιστήριο

Οι επενδυτές πάντοτε προβλέπουν και παίρνουν λελογισμένα ρίσκα, όπως διαπιστώνεται από την άνοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου (γράφημα) – όπου φυσικά γνώριζαν πως η κυβέρνηση θα συνθηκολογήσει πανηγυρικά.

Πρώτη όσον αφορά την άνοδο, με κριτήριο τη μέση απόδοση του εξαμήνου, ήταν η Πολωνία, ακολουθούμενη από την υπερχρεωμένη Ιταλία και τη χρεοκοπημένη Ελλάδα -ενώ στο τέλος είναι οι τέσσερις από τις πέντε χώρες των BRICS, (Ν. Αφρική, Βραζιλία, Ρωσία και Κίνα), με την Κίνα που διεκδικεί την ηγεμονία του πλανήτη στην τελευταία θέση, πίσω από τη Ρωσία με το μηδενικό σχεδόν χρέος, με τα τεράστια αποθέματα ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς επίσης με τα καλύτερα θεμελιώδη μεγέθη.

Βέβαια τα αμερικανικά χρηματιστήρια είναι σε επίπεδα ρεκόρ, χαρακτηριζόμενα από μία φούσκα τεραστίων διαστάσεων – ενώ η Ελλάδα σήμερα είναι η πιο φθηνή χώρα του πλανήτη, από όλες τις απόψεις.

Με δεδομένο δε το ότι, οι ξένοι αγοράζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις σε εξευτελιστικές τιμές, με χρήματα μάλιστα από τις ελληνικές τράπεζες που διέσωσαν οι φορολογούμενοι χάνοντας πάνω από 40 δις €, καθώς επίσης με τρομακτικές παραχωρήσεις εκ μέρους του δημοσίου, όπως στο παράδειγμα της FRAPORT, δεν περιμένει κανείς πως θα την εγκαταλείψουν στην τύχη της – αφού πρόκειται για μία από τις πιο πλούσιες αποικίες τους.

Αντίθετα, θα εξαγοράσουν τα πάντα όσο-όσο, γνωρίζοντας πως θα κερδίσουν απίστευτα ποσά στην υγεία των ανόητων – πολλοί από τους οποίους πιστεύουν ακόμη ότι, η πρόθεση των δανειστών ήταν να τους διασώσουν! Ότι δηλαδή τα μνημόνια που τους επιβλήθηκαν ήταν για το καλό τους, επειδή ήταν διεφθαρμένοι, φοροφυγάδες, οκνηροί και ανίκανοι να διαχειρισθούν σωστά τα οικονομικά τους!


Πηγή: analyst.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text