Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Διαμαρτυρία ΕΣΕΕ για τον ΕΦΚΑ

Διαμαρτυρία ΕΣΕΕ για τον ΕΦΚΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διαμαρτυρία ΕΣΕΕ για τον ΕΦΚΑ

Επιστολή προς το υπουργείο Εργασίας στην οποία, μεταξύ πολλών άλλων, αναφέρονται ως δυσλειτουργίες του ΕΦΚΑ η μη έκδοση βασικών εγκυκλίων που αφορούν, για παράδειγμα, την αναγνώριση πλασματικών ετών ή ακόμη και τη διαδοχική ασφάλιση απέστειλε η ΕΣΕΕ.

Παράλληλα, τονίζεται ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς για την απασχόληση των συνταξιούχων, δεν έχει εκδοθεί εγκύκλιος για το πώς θα καταβάλλονται εισφορές για τις αποδείξεις δαπάνης, ενώ στις 900 διαφορετικές κατηγορίες ασφάλισης προστέθηκαν περίπου 90 νέες. Μάλιστα, η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ένα τμήμα ενημέρωσης ασφαλισμένων, αλλά ούτε καν ενημερωμένες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα όσοι προστρέχουν να μην έχουν την απαιτούμενη και απαραίτητη ενημέρωση...

Στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, πάντως, προβλέπεται και μείωση του προσωπικού του ΕΦΚΑ.

Αύξηση θέσεων εργασίας παρά τις συγχωνεύσεις

Τον κανόνα που θέλει τις συγχωνεύσεις να προκαλούν μείωση των θέσεων εργασίας ανατρέπει το λιανεμπόριο τροφίμων. Από την ανάλυση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών προκύπτει ότι η απασχόληση στο λιανεμπόριο τροφίμων την περίοδο 2010-2016 αυξήθηκε κατά 7,4%, έναντι μείωσης 3,8% στο σύνολο του λιανεμπορίου. Μόνον το 2016 η απασχόληση στον κλάδο αυξήθηκε κατά 2,7% σε σύγκριση με το 2015. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι μεγάλο μέρος των θέσεων εργασίας στον κλάδο εκτιμάται ότι είναι μερικής απασχόλησης.

Πρώτη σε κεφαλαιοποίηση στο Χ.Α. η Coca-Cola HBC

Τη μοναξιά της κορυφής της κεφαλαιοποίησης μεταξύ 211 εισηγμένων απολαμβάνει η Coca-Cola HBC, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά (4,7 δισ. ευρώ) από τη δεύτερη εισηγμένη, τον ΟΤΕ. Η κεφαλαιοποίηση της Coca-Cola HBC αποτιμάται στα 9,53 δισ. ευρώ και αποτελεί το 18,19% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου, που έχει φθάσει τα 52,385 δισ. ευρώ. Yπάρχουν 13 εισηγμένες με αξία άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ οι 10 πρώτες σε αξία εισηγμένες εκπροσωπούν το 64,56% της συνολικής αγοράς και οι υπόλοιπες 201 μοιράζονται κεφαλαιοποίηση 18,565 δισ. ευρώ.

Σήμα κινδύνου για μεγάλη συνεδριακή οργάνωση

Tον κίνδυνο απώλειας μιας μεγάλης παγκόσμιας συνεδριακής εκδήλωσης, με 4.000 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζει η Αθήνα για το 2019, καθώς οι κρατικοί φορείς που έχουν ενημερωθεί για να στηρίξουν εμπράκτως την υποψηφιότητα της διοργάνωσης στην πρωτεύουσα χρονοτριβούν όσον αφορά τις αποφάσεις τους. Πρόκειται για εκδήλωση η οποία, αν τελικώς πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, θα αποφέρει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών, όφελος ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ στην τουριστική οικονομία της ελληνικής πρωτεύουσας. Και όλα αυτά σε έξι ημέρες που θα κρατήσει η διοργάνωση...

Η ΔΕΗ παραχωρεί 5.000 στρέμματα

Σε ακτήμονες προτίθεται να παραχωρήσει η ΔΕΗ έκταση 5.000 στρεμμάτων σε εξαντλημένα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε ένα από τα επόμενα Δ.Σ. της επιχείρησης, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο επικεφαλής της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης στον βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συναντήθηκε.

Ο κ. Μουμουλίδης πρότεινε να δημιουργηθεί στην έκταση αυτή ένα πρότυπο καινοτόμο αγρόκτημα, που θα καταστήσει τον Δήμο Εορδαίας σύγχρονο ευρωπαϊκό κέντρο έρευνας και καλλιέργειας αρωματικών φυτών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Κοζάνης, συνέδεσε την αξιοποίηση των παραπάνω εκτάσεων με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που πρόκειται να συζητηθεί στα τέλη Μαΐου και αφορά τη λειτουργία σχολής διετών τμημάτων ΤΕΙ για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα μπορούν να αναπτύξουν δράσεις στον αγροτικό τομέα.


Πηγή: kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text