Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Αδεια για διαχείριση κόκκινων δανείων έλαβε η κοινή εταιρεία Alpha Bank - Eurobank

Αδεια για διαχείριση κόκκινων δανείων έλαβε η κοινή εταιρεία Alpha Bank - Eurobank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αδεια για διαχείριση κόκκινων δανείων έλαβε η κοινή εταιρεία Alpha Bank - Eurobank

Την τρίτη άδεια για τη διαχείριση μη-εξυπηρετούμενων δανείων έδωσε την Τετάρτη η Τράπεζα της Ελλάδος στην Pillarstone.

Πρόκειται για πανευρωπαϊκή πλατφόρμα που συστάθηκε από την KKR Credit και τον John Davison και στην οποία συμμετέχουν από κοινού Alpha Bank και Eurobank.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τράπεζες, η έγκριση αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Τράπεζα της Ελλάδος και τις προσπάθειες της να αναμορφώσει τον τραπεζικό κλάδο της χώρας και αναδεικνύει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στις προοπτικές ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. 

Ως αποτέλεσμα της έγκρισης, η Pillarstone θα ξεκινήσει τις επαφές με μια σειρά ελληνικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψαν τον Μάιο του 2016 η KKR, η

EBRD και η Pillarstone με τις τράπεζες Alpha Bank και Eurobank. 

Οι επενδυτές της πλατφόρμας θα διοχετεύουν μακροπρόθεσμα κεφάλαια σε σημαντικές ελληνικές εταιρείες δανειολήπτες, και σε συνδυασμό με την επιχειρησιακή τεχνογνωσία της Pillarstone, θα σταθεροποιηθούν, θα ανακάμψουν και θα εισέλθουν σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων μερών. 

Η πλατφόρμα στοχεύει επίσης στην υποστήριξη των αναπτυσσόμενων και των μεσαίων, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, επιχειρήσεων που διαθέτουν ισχυρό εξαγωγικό δυναμικό, καθώς και στη δημιουργία συμπράξεων που θα αναδείξουν εθνικούς πρωταθλητές. Η

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα μπορεί επιλεκτικά να συν-επενδύει σε συμπράξεις της KKR, της Pillarstone και των τραπεζών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε σχετικά ότι «η συνεργασία της Τραπέζης με την Eurobank και την EBRD, μέσω της ενάρξεως λειτουργίας της Pillarstone στην Ελλάδα, συνεισφέρει στην ουσιαστική ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και συμβάλλει στην επιτυχή εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Τραπέζης για την ενεργό διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το εγχείρημα αυτό θα επιτρέψει στις βιώσιμες ελληνικές επιχειρήσεις να διαχειρισθούν αποτελεσματικά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να αναπτυχθούν σε στέρεες βάσεις, συνεισφέροντας παράλληλα στην τόνωση της απασχολήσεως και της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, δήλωσε πως «η έγκριση που έλαβε η πλατφόρμα της Pillarstone θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την υποστήριξη ελληνικών βιώσιμων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες προκειμένου να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν, διασφαλίζοντας έτσι θέσεις εργασίας και την τόνωση της εθνικής οικονομίας». 

Πρόσθεσε δε πως «θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά με την Pillarstone, την Alpha Bank και την EBRD με σκοπό να ξεκινήσουν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν».

Ο Noel Edisson, Διευθυντής των Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της EBRD, τόνισε ότι «η πλατφόρμα της Pillastone θα παρέχει στις ελληνικές επιχειρήσεις που

αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες χρηματοδοτήσεις την απαραίτητη επιχειρησιακή τεχνογνωσία που θα τους επιτρέψει να ανακάμψουν, γεγονός που είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Ο Johannes Huth, Μέλος και Επικεφαλής της KKR EMEA, σημείωσε πως «αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της Pillarstone στην Ελλάδα και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την άμεση συνεργασία της πλατφόρμας με μία σειρά ελληνικών επιχειρήσεων. Πιστεύουμε πως η παροχή νέων κεφαλαίων και η επιχειρησιακή τεχνογνωσία που θα δοθούν σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, καθώς και η αδιάλειπτη υποστήριξη στις τράπεζες στην διαχείριση των μη- εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της εθνικήςοικονομίας.»

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pillarstone John Davison υπογράμμισε ότι «η λύση που παρέχει η Pillarstone μπορεί να έχει πραγματικά οφέλη για τις Ελληνικές επιχειρήσεις και τις εγχώριες τράπεζες. Μέσα από στενή συνεργασία με τις διοικήσεις, καθώς και με τις ομάδες των τραπεζών που είναι αρμόδιες για το θέμα αναδιαρθρώσεων δανείων, η ομάδα μας μπορεί να βοηθήσει τις Ελληνικές επιχειρήσεις να σταθεροποιηθούν, να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν, δημιουργώντας παράλληλα αξία για τις τράπεζες και την Ελληνική οικονομία».


Πηγή: tovima.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text