Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επιμένει κοντά στα υψηλά έτους, λίγο κάτω των 800 μονάδων

Ο ΓΔ επιμένει κοντά στα υψηλά έτους, λίγο κάτω των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα (Δευτ, 15/5/2017) η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.40 μμ) να χάνει -0,55% (στις 785 μονάδες) με μέτριους τζίρους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης σταθεροποιητικές τάσεις στα υψηλά έτους ευρισκόμενα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια).

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθόσον η σημερινή πτώση του ΓΔ (-0,60%) προστιθέμενη στην πτώση (-1%) της Παρασκευής, 12/5, μας κάνει αθροιστικά  -1,60% η οποία είναι πολύ μικρή συγκρινόμενη με το εκπληκτικό ράλι +19% των τελευταίων 3 εβδομάδων, και έτσι δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει αναστροφή τάσης.

Για να έχουμε τις πρώτες υπόνοιες καθοδικής αναστροφής, σύμφωνα με την  κλασσική θεωρία των ποσοστιαίων retracements, θα πρέπει ο ΓΔ να χάσει το 33% του προηγηθέντος ράλι κλείνοντας κάτω των 755 μονάδων, ή να το στρογγυλέψουμε, κάτω των 750 μονάδων ενώ για να ανησυχήσουμε θα πρέπει ο ίδιος δείκτης να χάσει το 50% του ράλι κλείνοντας κάτω των 735 μονάδων.

Προς το παρόν ο ΓΔ κινείται πολύ ψηλότερα των 750 μονάδων, οπότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το 100% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις).

 

Μετοχές

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά αλλά μόνον μια μετοχή, η υπεραγορασμένη ΕΤΕ, χάνει λίγο περισσότερο του -3% ενώ καμία δεν κερδίζει πάνω από +3%.


Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα αυτόν το τίτλο.

Ωστόσο, επειδή η τάση είναι ανοδική, αρκετές μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους όπως οι, ΙΑΣΩ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΤΤ, ΔΕΗ, ΦΡΛΚ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΠΛΑΙΣ, ΙΝΤΚΑ και ΑΡΑΙΓ.


Διανομές βλέπουμε μερικές μόνον σε ΕΧΑΕ, γεγονός θετικό.


Μετοχές με ελκυστικό για μεσοπρόθεσμες αγορές διάγραμμα :  Καταρχήν η ΠΛΑΘ που κινείται κοντά στην αντίσταση των 2,75 ευρώ του τετράμηνου οριζόντιου καναλιού συσσώρευσης των 2,45-2,75 ευρώ. Και εκ δευτέρου την ΛΑΜΔΑ που τείνει να διασπάσει το δεύτερο αγκίστρι της των 4,90 ευρώ.


ΕΤΕ : μετά από εκπληκτικό 30ήμερο ράλι +66% σημειώνει σήμερα για τρίτη μέρα διόρθωση -3,33%, αθροιστικού τριήμερου βάθους -7,30%, που δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους longs.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text