Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παλεύει να κρατηθεί στο οριζόντιο κανάλι αναμονής των 780-800 μονάδων

Ο ΓΔ παλεύει να κρατηθεί στο οριζόντιο κανάλι αναμονής των 780-800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη – εξισορροπητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση, Δευτέρας, 22/5/2017, με τον ΓΔ να κερδίζει αυτή τη στιγμή, 3.55 μμ, οριακά +0,30% (στις 786 μονάδες) με μέτριους τζίρους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης μικρές μεταβολές στους ξένους δείκτες που και αυτοί βρίσκονται λίγο κάτω από τα πρόσφατα υψηλά έτους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η μεσοπρόθεσμη διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ ο οποίος επί 9 συνεδριάσεις (συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής) κινείται επί το οριζόντιου καναλιού συσσώρευσης των 780-800 μονάδων το οποίο κανάλι εάν διασπασθεί καθοδικά πιθανόν να προκαλέσει άσχημη ταλαιπωρία στην αγορά ενώ, εάν διασπασθεί ανοδικά, πιθανόν να δώσει το σύνθημα για ένα νέο ανοδικό κύμα προς τις 850 μονάδες.

Αυτή τη στιγμή ο ΓΔ βρίσκεται πιο κοντά στο κάτω όριο των 782 μονάδων του καναλιού παρά στο άνω όριο των 797 μονάδων, άρα προσέχουμε τυχόν καθοδική διάσπαση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 782 μονάδες. Και τούτο διότι το αναφερθέν οριζόντιο κανάλι έχει βραχυχρόνιο (9ήμερο) χαρακτήρα και εμείς είμαστε χαρτοφυλάκιο που κινείται με μεσοχρόνιες (τουλάχιστον 15νθήμερες) διασπάσεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται ανοδικά και το 1/3 καθοδικά ενώ μόνον μια μετοχή σημειώνει μεγάλη μεταβλητότητα ( η ΑΤΤ με μεγάλη άνοδο άνω του +3%). Η έλλειψη μετοχών με μεγάλες μεταβολές στην τιμή σημαίνει ότι η συνεδρίαση είναι αναμονής.

Η μετοχή της ημέρας : Και πάλι είναι η ΑΤΤ (+9,17%) που εντείνει την υπεραγορασμένη κατάστασή της (τριπλασιασμό τιμής, από τα 4 λεπτά του ευρώ στα 12 μέσα σε ένα μήνα) . Όμως, μεσομακροχρονίως η ΑΤΤ συνεχίζει να είναι υποτιμημένη καθώς η προ 16μήνου ΑΜΚ έγινε στα 30 λεπτά.

Ικανοποιητικές ανόδους από +1,50% έως +3% σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΚΟΥΕΣ, ΟΤΕ, ΣΑΡ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΕΤΕ και ΑΡΑΙΓ, εκ των οποίων μόνον μια, ο ΟΤΕ, πετυχαίνει νέα υψηλά έτους ενώ οι υπόλοιπες κάνουν ανοδικό γύρισμα μετά από βραχυχρόνια διόρθωση.

Νέα υψηλά έτους, εκτός από τις ΑΤΤ και ΟΤΕ, σημειώνουν και οι ιατρικές, ΙΑΣΩ και ΥΓΕΙΑ.

Η ΠΛΑΘ (+0,40% στα 2,60 ευρώ) συνεχίζει την διακύμανσή της στο τετράμηνο μέχρις στιγμής κανάλι συσσώρευσης των 2,35-2,75 ευρώ. Εάν ο ΓΔ δεν εγκαταλείψει την πολιορκία των 800 μονάδων, η ΠΛΑΘ θα πρέπει να σημειώσει ένα άλμα προς τα 3 ευρώ.

Διανομές δεν βλέπουμε σε καμία μετοχή ενώ συσσωρεύσεις βλέπουμε μόνον στον ΟΤΕ τον οποίον θα αγοράζαμε αν είμασταν υποχρεωμένοι να κάναμε σήμερα μια αγορά.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text