Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | «Αγοραστική αντεπίθεση» εκδηλώνεται σήμερα στην ελληνική αγορά λίγο κάτω από τις 800 μονάδες του ΓΔ

«Αγοραστική αντεπίθεση» εκδηλώνεται σήμερα στην ελληνική αγορά λίγο κάτω από τις 800 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική για την περαιτέρω πορεία της αγοράς θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση (Τρίτης, 23/5) καθώς ο ΓΔ, αφού άνοιξε το πρωί πολύ άσχημα στις 771 μονάδες δηλαδή με χάσμα 19 μονάδων ή -2,40%, κατάφερε αυτή τη στιγμή να έχει γεμίσει ανοδικά σχεδόν ολόκληρο το καθοδικό χάσμα (φαινόμενο αγοραστικής αντεπίθεσης που δείχνει ανοδική δύναμη).

Η προσυνεδριακή βύθιση οφειλόταν στην σπέκουλα μερικών traders ότι η χθεσινή αναβολή απόφασης στο Eurogroup για ελάφρυνση του ελληνικού Δημ. Χρέους θα προκαλούσε καθοδική τάση στο ΧΑ, όμως, πολλοί ισχυροί συμμετέχοντες είχαν αντίθετη γνώμη και βλέποντας τις ελκυστικές τιμές του ανοίγματος προχώρησαν σε αλλεπάλληλες αγορές προκαλώντας ενδοημερήσιο ράλι ύψους +2,60% από το σημερινό άνοιγμα.

Αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τα 2/3 του πρωινού χάσματος δηλαδή πάνω από τις 782 μονάδες (-0,60% από το χθεσινό κλείσιμο) ώστε να είναι έγκυρη η αγοραστική αντεπίθεση (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελίδα 229), τότε θα είναι πιθανή η κατάκτηση, λόγω ανοδικής ορμής,  των 800 μονάδων κατά τις επόμενες συνεδριάσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Οι καθοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι περίπου ίσες στον αριθμό  με τις ανοδικές ενώ δυο μετοχές, οι ΔΕΗ και ΓΕΚ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΝΗΡ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Ανακηρύσσουμε τον ΑΝΕΜΟ που κερδίζει αυτή τη στιγμή +3,8% με πολύ μεγάλους γι αυτόν όγκους 200 χιλ τεμαχίων. Όμως τα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων έχουν δοθεί πολύ χαμηλότερα, εδώ και ένα χρόνο στα 0,75 ευρώ, στα 0,95, στα 1,10 και το τελευταίο στα 1,23 (σημερινή τιμή 1,42 ενώ είχαμε και ένα whipsaw τον Ιούνιο 2016 (στο brexit)).

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤ, ΙΑΣΩ και ΟΤΕ, δείχνοντας ότι εξακολουθεί η αγορά να βρίσκεται σε ανοδική τάση.

Οριακότατα σήματα αγορών δίνουν σήμερα οι ΜΠΕΛΑ και ΤΕΝΕΡΓ, με μεγάλους μεν όγκους αλλά με ελάχιστη υπέρβαση της σηματοδότριας αγορών αντίστασης.

Δυνατά ανοδικά γυρίσματα κάνουν σήμερα οι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΤΙΤΚ.

Η ΙΝΛΟΤ αντίθετα, διασπά καθοδικά μεσοβραχυχρόνια στήριξή της δίδοντας σήματα ελάφρυνσης θέσεων. Όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι καθοδικές διασπάσεις και οι διανομές που σημειώνουν οι κατιδίαν μετοχές κατά την διάρκεια bull market δεν έχουν τόσο μεγάλη ευστοχία.

Τέλος, ο ΝΗΡ συμπεριφέρεται σήμερα με πολύ αινιγματικό τρόπο. Σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση μετοχής της ημέρας, -3,50%, με τεράστιους όγκους 800 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, αλλά με άσπρο κηροπήγιο καθώς άνοιξε χαμηλότερα από εδώ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Αν δεν πλησιάσουμε το κλείσιμο, δεν θα μπορούμε να αποφανθούμε για την σημερινή εμφάνιση της μετοχής.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text