Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Με ορίζοντα τη Γ.Σ. οι διοικητικές αλλαγές στην Εθνική

Με ορίζοντα τη Γ.Σ. οι διοικητικές αλλαγές στην Εθνική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Με ορίζοντα τη Γ.Σ. οι διοικητικές αλλαγές στην Εθνική

Από τoν Γιάννη Παπαδογιάννη.   Σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες για την ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών στην Εθνική Τράπεζα και ειδικότερα την επιλογή νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και, σε δεύτερο χρόνο, νέου προέδρου.

Τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να επιλεγεί ο νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας που θα αντικαταστήσει τον κ. Δ. Δημόπουλο, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του. Ο νέος αναπληρωτής διευθύνων θα πρέπει να τοποθετηθεί έως το τέλος Ιουνίου, καθώς δεν μπορεί να μείνει, έστω και προσωρινά, κενή μια τόσο σημαντική εκτελεστική θέση. Οι σχετικές αλλαγές θα πραγματοποιηθούν κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, που θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Για τη θέση εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιώργος Αρκάδης, τραπεζικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία κυρίως στον τομέα της ναυτιλίας, ωστόσο με την επιλογή φαίνεται ότι δεν συμφώνησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο ζήτησε να διασφαλιστεί ότι ο νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να πληροί πλήρως τις προϋποθέσεις του νόμου, υπογραμμίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών και έχουν απομακρυνθεί πολλά άξια στελέχη επειδή δεν πληρούσαν τις εξαιρετικά αυστηρές απαιτήσεις του νόμου.

Το ΤΧΣ, αφού εξέτασε αναλυτικά τα δεδομένα, διεμήνυσε ότι η επιλογή του κ. Αρκάδη δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, που μεταξύ άλλων απαιτεί δεκαετή εμπειρία σε ανώτατη διοικητική θέση. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της Εθνικής θα εξετάσει άλλες εναλλακτικές επιλογές.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του προέδρου της Εθνικής, ο κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος θα επαναλάβει την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους. Ο κ. Θωμόπουλος θα επισημάνει στην τακτική γενική συνέλευση ότι η παραίτησή του θα είναι στη διάθεση του Δ.Σ. για την αντικατάστασή του αμέσως μόλις βρεθεί νέος υποψήφιος. Σημειώνεται πως η Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων της τράπεζας εξετάζει διάφορες υποψηφιότητες, ωστόσο άμεση προτεραιότητα είναι η επιλογή του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου προκειμένου να αντικαταστήσει τον κ. Δημόπουλο κατά την προσεχή τακτική γενική συνέλευση.

Υπενθυμίζεται πως το ΤΧΣ είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην επιλογή του κ. Θωμόπουλου και για τον λόγο αυτόν είχε προκληθεί κρίση μεταξύ τράπεζας και Ταμείου, η οποία όμως ξεπεράστηκε και συμφωνήθηκαν βήματα και ενέργειες για την αποτελεσματικότερη μεταξύ τους συνεργασία. Το ΤΧΣ ελέγχει το 40% των μετοχών της ΕΤΕ.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text