Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά προσπαθεί να επανέλθει πλήρως στην εαρινή ανοδική τάση

Η αγορά προσπαθεί να επανέλθει πλήρως στην εαρινή ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Αρκετά καλή» κρίνουμε την μέχρι τούδε (4.00 μμ) σημερινή (Παρ, 26/5) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,70% στις 776 μονάδες) σημειώνει την δεύτερη συνεχόμενη ημερήσια άνοδο αναστρέφοντας την διόρθωση 30 μονάδων ή -3,80% του τελευταίου 15νθημέρου και ανακτώντας το 1/3 της αναφερθείσας διόρθωσης. Οι σημερινοί τζίροι είναι μέτριοι (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, ενώ θα θέλαμε άνω των 100 εκατ) που σημαίνει κόπωση των χθεσινών έντονων αγορών.

Για να επανέλθει πλήρως η αισιοδοξία μας θα θέλαμε ο ΓΔ να ανακτήσει το 50% της αναφερθείσας διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 781 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 781 μονάδων, η αγορά θα κινδυνεύει από μεσοχρόνια ταλαιπωρία.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το 100% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθαρά ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το ¼ αρνητικό ενώ τρεις μετοχές, οι ΝΗΡ, ΤΙΤΚ και ΕΛΠΕ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε τον ΤΙΤΚ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο γύρω στο +4% με μεγάλους όγκους διασπώντας ανοδικά το αγκίστρι του των 25,80 ευρώ (τρέχουσα τιμή 25,90) γεγονός που ισοδυναμεί ενίσχυση θέσεων. Ωστόσο, ο ΤΙΤΚ ιστορικά είναι μια «ατασική» μετοχή όπου τα κλασσικά trend following συστήματα συναλλαγών δίνουν μικρά μακροχρόνια και μεσοχρόνια κέρδη λόγω ιδιόρρυθμων διακυμάνσεων, αν και η μετοχή έχει σχετικά μικρό «προς τα κάτω κίνδυνο».

Ο ΔΤΡ είναι σήμερα διστακτικός με άνοδο +0,10% έναντι +0,70% του ΓΔ μη μπορώντας να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 1000 μονάδων (τρέχουσα τιμή 998).

Υπεραγορασμένες – υπερπωλημένες μετοχές. Μετά τις τελευταίες διαταραχές της αγοράς (ο ΓΔ -4% διόρθωση και στη συνέχεια +1,50% μέχρις στιγμής ανάκαμψη) αναδύθηκαν μερικές υπεραγορασμένες και υπερπωλημένες μετοχές.

Οι υπεραγορασμένες ή ανθεκτικές ή δυνατές μετοχές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διόρθωση μικρότερη του -2% από το υψηλό εποχής ή σε νέα υψηλά εποχής είναι οι,ΕΛΠΕ, ΜΠΕΛΑ, ΤΙΤΚ, ΜΛΣ, ΕΕΕ, ΛΑΜΔΑ και ΟΠΑΠ.

Οι υπερπωλημένες ή ευάλωτες μη-τραπεζικές μετοχές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διόρθωση από -7% έως -10% είναι οι, ΙΝΛΟΤ, ΝΗΡ, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΥΑΠΣ και ΦΦ.

Εμείς σαν trend followers αν είχαμε μετρητά άνω του 50% της καθαρής μας θέσης και ο ΓΔ έκλεινε σήμερα πάνω από τις 781 μονάδες (+1,30%), θα αγοράζαμε μερικώς μετοχές από την πρώτη ομάδα με προτίμηση σε ΜΠΕΛΑ, ΜΛΣ και ΟΠΑΠ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text