Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Διακόπτεται σήμερα η ανοδική αντίδραση του ΓΔ που στόχευε τις 800 μονάδες

Διακόπτεται σήμερα η ανοδική αντίδραση του ΓΔ που στόχευε τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.40 μμ) μικρή πτώση -0,60% με μικρούς τζίρους (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις πολύ κοντά στα πρόσφατα υψηλά έτους (και σε απόσταση την μισή από αυτή του ΓΔ από τα δικά του υψηλά), στα δε αμερικανικά χρηματιστήρια και πάλι σημειώνονται νέα ιστορικά ρεκόρ.

Από διαγραμματικής άποψης η σημερινή συνεδρίαση μας προξενεί μερικές περιορισμένες ανησυχίες καθώς ο ΓΔ με την σημερινή του πτώση πλησιάζει την στήριξη – χαμηλό τριών εβδομάδων των 766 μονάδων και απομακρύνεται από την αντίσταση – υψηλό τριών εβδομάδων των 797 μονάδων και, το κυριότερο, ο ίδιος δείκτης σχηματίζει μέσα στο 20ήμερο μια ακόμα κατερχόμενη τοπική κορυφή, την τέταρτη στη σειρά, που υποδηλοί μεσοβραχυχρόνια καθοδική τάση.

Προς το παρόν εμείς οι μεσοχρόνιοι επενδυτές δεν έχουμε σήματα πωλήσεων από τον ΓΔ, οπότε παραμένουμε σε αναμονή.

Μετοχές

Καθοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα σχεδόν 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ 4 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΠΕΙΡ, ΤΕΝΕΡΓ και ΕΥΡΩΒ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%, σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΝΗΡ, ΔΕΗ και ΓΕΚΤ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η αδυναμία των τραπεζών με τον ΔΤΡ να καταγράφει πτώση -3,13% απομακρυνόμενος από το ψυχολογικό επίπεδο των 1000 μονάδων (τρέχουσα τιμή 976). Εάν ο ΔΤΡ επανέλθει άνω των 1000 μονάδων, έχει καλώς, αν όμως ο ΔΤΡ πέσει κάτω από την πρώην αντίσταση (του πρώτου τετραμήνου του 2017) των 800 μονάδων, τότε θα προκύψει διαγραμματικό πρόβλημα.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν βλέπουμε μια τέτοια μετοχή σήμερα. Ο ΝΗΡ (+5,15%) απλά αντιδρά ανοδικά μετά βαθύτατη διόρθωση, η ΓΕΚΤ (+3,67%) επίσης αντιδρά μετά από ηπιότερη διόρθωση και τέλος η ΔΕΗ σημειώνει μεν μεγάλη άνοδο αλλά σε λίαν υπεραγορασμένα επίπεδα. Αλλά το κυριότερο είναι το ότι και οι τρείς δεν έχουν σήμερα ιδιαίτερα μεγάλους όγκους.

Πάντως η κύρια τάση της αγοράς παραμένει σαφώς ανοδική καθώς μερικές μετοχές πετυχαίνουν σήμερα νέα υψηλά έτους όπως οι, ΔΕΗ, ΥΓΕΙΑ ΕΛΠΕ, ΤΙΤΚ , σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει νέα χαμηλά έτους ή και διμήνου.

Τέλος, καθώς οι συνολικοί τζίροι είναι μικροί, καμία μετοχή δεν συσσωρεύεται ή διανέμεται σήμερα. Από αυτή την άποψη η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text