Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κρατιέται γερά σε ικανοποιητικά επίπεδα λίγο κάτω (-2,30%) από το υψηλό έτους

Ο ΓΔ κρατιέται γερά σε ικανοποιητικά επίπεδα λίγο κάτω (-2,30%) από το υψηλό έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον θετική κρίνουμε την μέχρι τούδε σημερινή (Τετ, 31/5, 3.50 μμ) την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ανεπαίσθητη πτώση -0,20% στις 775 μονάδες) παραμένει πολύ κοντά στον μέσον άξονα των 781 μονάδων του 20ήμερου εύρους του προσπαθώντας να μην υποκύψει στην τελευταίως εκδηλωθείσα καθοδική προδιάθεση της αγοράς.

Δύο θεωρούμε ότι είναι οι αιτίες της αντίστασης του ΓΔ στις πτωτικές δυνάμεις, πρώτον, η ανοδική τάση των διεθνών δεικτών που όλοι σχεδόν κινούνται πολύ κοντά στα υψηλά έτους και, δεύτερον, η προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να συμβιβαστεί με τις προτάσεις των δανειστριών χωρών από τις οποίες προέρχεται μεγάλο μέρος του κεφαλαίου που ενδημεί σήμερα στο ΧΑ.

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την κυλιόμενη κορυφή του των 778 μονάδων, τότε θα έχει γίνει ένα πολύ μικρό βήμα προς επάνοδό του στην συμπαγή εαρινή ανοδική τάση. Το βήμα θα γίνει πιο ουσιαστικό εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 781 μονάδες (τον μέσον άξονα του εύρους της διόρθωσης) και τελικά θα αναπτερωθούν οι ελπίδες μας για νέο ράλι αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την διπλή κορυφή των 788 μονάδων.

Αντίθετα, θα έχουμε πρόβλημα εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα του των 766 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ενώ ο ΓΔ είναι σχεδόν αμετάβλητος, η ομάδα των 45 εμπορεύσιμων που παρακολουθούμε είναι πτωτική με τα 2/3 των μετοχών της να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ μια μετοχή, η ΜΠΕΛΑ, σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, την ΓΕΚΤ και ΑΤΤ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους κοντά στο +4%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΓΕΚ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο +4,50% της ημέρας με ικανοποιητικούς όγκους 200 χιλ τεμαχίων αναμενομένων στο κλείσιμο. Αιτία της σημερινής ανόδου αλλά και του προηγηθέντος ράλι +50% εντός διμήνου είναι η ανάληψη ενός μεγάλου έργου, του αεροδρομίου Ηρακλείου προυπολογισμού σχεδόν ενός δις ευρώ, μαζί με ινδική εταιρία.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΓΕΚΤ και ΕΛΠΕ ενώ καμία δεν σημειώνει αντίστροφα χαμηλά.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σήμερα σε ΓΕΚΤ και ΕΛΠΕ και διανομές σε ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Σας υπενθυμίζουμε ότι όταν διαπιστώνουμε συσσωρεύσεις, προσέχουμε μήπως ακολουθήσει έκρηξη ανόδου της μετοχής και όταν διαπιστώνουμε διανομές μήπως ακολουθήσει βύθιση της μετοχής.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text