Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παίρνει μια ήπια ανοδική στροφή προς το στόχο των 800 μονάδων

Ο ΓΔ παίρνει μια ήπια ανοδική στροφή προς το στόχο των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ευχάριστη για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτη, 1/6) με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.45 μμ) μικρή άνοδο +0,50% (στις 779 μονάδες) με μικρό τζίρο (50 εκατ μη συμπεριλαμβανομένων των πακέτων του ΕΛΛΑΚΤ) ενώ στην Ευρώπη επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις στα ψηλά έτους βοηθώντας το ΧΑ να μην περιπέσει σε καθοδική τάση.

Με το σημερινό ανοδικό γύρισμα ο ΓΔ βελτιώνει σημαντικά την διαγραμματική του εικονα καθώς διασπά ανοδικά την κυλιόμενη τοπική κορυφή του των 777 μονάδων (πάντα σε τιμές κλεισίματος) και επι πλέον προσπαθεί να ξεπεράσει τις 781 μονάδες δηλαδή να ανέλθει στο άνω μισό του 20ήμερου εύρους του των 766-797 μονάδων αποκτώντας έτσι bullish όψη.

Περιμένουμε λοιπόν το κλείσιμο : αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 781 μονάδες, τότε θα είμαστε, εμείς οι πλήρως αγορασμένοι, τρισευχαριστημένοι, αν κλείσει μεταξύ 777 και 781 μονάδες θα είμαστε απλά ευχαριστημένοι και αν κλείσει μεταξύ 775 και 777 θα είμαστε ουδέτεροι. Αρνητικό κλείσιμο δεν βλέπουμε να γίνεται σήμερα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι το πλάτος της αγοράς σήμερα με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 5 μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ, ΝΗΡ, ΒΙΟ, ΕΤΕ και ΑΤΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να πέφτει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι ο ΕΛΛΑΚΤ (+5% στο 1,50 ευρώ) με τεράστιους όγκους.  Αιτία της ανόδου είναι η μεταβίβαση πακέτου αξίας περίπου 30 εκατ από την πιστώτρια ΑΛΦΑ προς τους μεγαλομετόχους Κούτρα και Καλλιτσάντση στη τιμή των 1,38 ευρώ η οποία από εδώ και πέρα υποτίθεται θα λειτουργεί σαν στήριξη της μετοχής.

Συσσωρεύσεις δεν βλέπουμε μέχρις στιγμής σήμερα (εκτός από ΕΛΛΑΚΤ) καθώς οι συνολικοί τζίροι είναι μάλλον μικροί.  Διανομές διακρίνουμε περιορισμένες σε ΕΛΠΕ και ΔΕΗ.

Το χθεσινό rebalancing των ξένων σήμερα δεν δημιούργησε τάση, όπως περιμέναμε, αλλά αντίδραση. Οι ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ, ΔΕΗ και ΜΥΤΙΛ που τινάχθηκαν ανοδικά στο χθεσινό κλείσιμο, σήμερα σημειώνουν μέτριες πτώσεις μέσου όρου -1,20%, και αντίθετα, οι ΠΕΙΡ, ΤΙΤΚ, ΑΛΦΑ, ΑΡΑΙΓ και ΓΡΙΒ που βυθίστηκαν με το χθεσινό rebalancing σήμερα ανακτούν και με το παραπάνω όλες τις χθεσινές ζημιές.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text