Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Η Trastor διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με νέα ακίνητα

Η Trastor διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με νέα ακίνητα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Trastor διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με νέα ακίνητα

Ακίνητα που βρίσκονται σε προνομιακά σημεία, είτε πρόκειται για επαγγελματικά είτε για τουριστικά ακίνητα, έχει θέσει στο στόχαστρό της η Trastor ΑΕΕΑΠ, η οποία αναμένεται να συνεχίσει και τους προσεχείς μήνες τις νέες προσθήκες για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της. Μάλιστα, ήδη φέρεται να βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση νέων ακινήτων αξίας 5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την είσοδο του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Varde Partners πριν από λίγους μήνες, η εταιρεία διαθέτει πλέον σημαντική ρευστότητα της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται τυχόν πρόσθετες δυνατότητες δανειακής μόχλευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε εντός της εβδομάδας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τάσος Καζινός, το σημαντικότερο στοιχείο για την εισηγμένη είναι τα μελλοντικά ακίνητα που θα αποκτηθούν να βρίσκονται σε «prime» τοποθεσίες, δηλαδή στα πιο περιζήτητα και προβεβλημένα σημεία, ανάλογα με τη χρήση του εκάστοτε ακινήτου, ανεξάρτητα από την κατάσταση του ακινήτου. Επίσης, στόχος είναι οι προσφερόμενες αποδόσεις να κινούνται πέριξ του 8%-10%, έναντι του 6,7% που αποδίδει σήμερα το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Trastor. Πάντως, επί του παρόντος, η εταιρεία δεν προβλέπεται να κινηθεί για την αγορά μεγάλης αξίας και μεγέθους ακινήτων, δηλαδή της τάξεως των 15-20 εκατ. ευρώ έκαστο.

Υπενθυμίζεται πως από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, η εισηγμένη έχει αποκτήσει δύο ορόφους επιφανείας 750 τ.μ. σε κτίριο καταστημάτων και γραφείων, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Οθωνος στην πλατεία Συντάγματος. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 1,57 εκατ. ευρώ. Επίσης έχει αποκτήσει αντί 1,1 εκατ. ευρώ 456 τ.μ. σε κτίριο καταστημάτων και γραφείων στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σκαλιστήρη, το οποίο είναι μισθωμένο στο σύνολό του στην Τράπεζα Eurobank. Αντίστοιχα, τον Φεβρουάριο είχε αποκτηθεί, στο πλαίσιο δημόσιου πλειστηριασμού, τριώροφο επαγγελματικό κτίριο εκμισθώσιμης επιφάνειας 1.300 τ.μ. στην περιοχή της Κηφισιάς (Λ. Κηφισίας 269 και Μητροπολίτου Ιακώβου). Το τίμημα ανήλθε στα 2,54 εκατ. ευρώ.


Πηγή: kathimerini.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text