Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Το ΧΑ τείνει να επανέλθει στην ισχυρή εαρινή ανοδική αγορά

Το ΧΑ τείνει να επανέλθει στην ισχυρή εαρινή ανοδική αγορά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Υποσχόμενη χαρακτηρίζουμε την σημερινή (Παρ, 2/6) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ βοηθούμενος από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (DAX +1,60% σε νέα ιστορικά υψηλά) και με μέτρια άνοδο +0,70% τείνει παρά δυο μονάδες να διασπάσει την διπλή κορυφή – υψηλό κλείσιμο 15 ημερών των 789 μονάδων (το οποίο είχε ακουμπήσει πριν μια ώρα) , ενώ έχει ήδη από χτες λάβει σήματα αγορών από τον ένα από τους δυο δείκτες βραχυχρόνιας τάσης που παρακολουθούμε, το 4 days range (ο άλλος βραχυχρόνιος είναι ο Macd που δεν έχει δώσει ακόμα σήμα).

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα πάνω από τις 789 μονάδες (+0,90% από το χθεσινό κλείσιμο), τότε θα του είναι πολύ εύκολο, λόγω ενισχυμένης ανοδικής ορμής, να σπάσει ανοδικά το υψηλό έτους των 797 μονάδων μαζί με το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, γεγονός που θα του έδινε νέα ώθηση προς τις 850 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ είναι εδώ και περίπου δυο μήνες πλήρως αγορασμένο και δεν θα κάνει σήμερα πράξεις δηλαδή αγορές αλλά ουτε θα κάνει και πωλήσεις αφού κατά κανόνα ποτέ δεν πουλάμε σε ανοδική μέρα του ΓΔ.

Μετοχές

Ισαριθμούν αυτή τη στιγμή οι ανοδικές με τις καθοδικές μετοχές ενώ δύο μετοχές οι, ΚΟΥΕΣ και ΕΕΕ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5%, σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΠΛΑΘ, που σημειώνει μεγάλη πτώση γύρω στο -4,50%.

Οι μετοχές της ημέρας : «Σχεδόν μετοχές της ημέρας» θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τις τρεις, ΕΕΕ, ΜΥΤΙΛ και ΛΑΜΔΑ, που διασπούν ανοδικά τοπικές αντιστάσεις με μεγάλους όγκους πραγματοποιώντας νέα υψηλά έτους.

Στον αντίποδα, οι ΙΝΛΟΤ και ΠΛΑΘ δίνουν αυτή τη στιγμή σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση ΧΚ40 ημερών. Ας σημειωθεί ότι τα σήματα πωλήσεων σε κατιδίαν μετοχές εν μέσω γενικής ανοδικής αγοράς, όπως είναι η τρέχουσα, δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ευστοχία.

Ο Δεικτης τραπεζών ΔΤΡ σήμερα τα πηγαίνει μια χαρά, +1%, παγιώνοντας την θέση του πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων (τρέχουσα τιμή 1018).

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν αυτή τη στιγμή οι τρεις αναφερθείσες, ΕΕΕ, ΜΥΤΙΛ, ΛΑΜΔΑ, συν την ασυγκράτητη ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ενώ νέα χαμηλά έτους σημειώνει η ΙΝΛΟΤ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΜΥΤΙΛ, ΛΑΜΔΑ και ΚΟΥΕΣ και διανομές μόνον σε ΠΛΑΘ.

ΠΛΑΘ : Βρισκόταν σε πεντάμηνη οριζόντια συσσώρευση μη συμμετέχοντας στο εαρινό ράλι του ΧΑ ενώ ανήκει σε κερδοφόρο εταιρία και συνεπώς μας χρώσταγε μια ισχυρή αναπήδηση. Όμως χθες δημοσιεύτηκαν απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου (μεταβολή τζίρου +2% και κερδών -35%) με αποτέλεσμα να βγούν πωλητές πολλοί θεσμικοί που στις κανόνες τους διαχείρισης μετοχικών θέσεων απαιτούν εταιρίες με θετικούς ρυθμούς μεταβολής κερδών. Αυτή τη στιγμή η ΠΛΑΘ χάνει -4,70% με μεγάλους όγκους σχεδόν 100.000 τεμαχίων διασπώντας καθοδικά το ΧΚ40 ημερών των 2,51 ευρώ (τρέχουσα τιμή 2,44).  

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text