Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Οι εισηγμένες πάνε Νέα Υόρκη

Οι εισηγμένες πάνε Νέα Υόρκη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι εισηγμένες πάνε Νέα Υόρκη

Από την Τάσο Μαντικίδη.   Συνολικά 23 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας επιχειρήσεις συμμετέχουν στο επενδυτικό συνέδριο (Greek Investment Roadshow in the USA) το διάστημα 18 έως 22 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία του Enterprise Greece.

Πρόκειται για τις εταιρείες Aegean Airlines, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Creta Farm, Eurobank, Φουρλής, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia, ΕΛΠΕ, Intralot, Lamda Development, MIG, Motor Oil, Μυτιληναίος, Μέτκα, Εθνική Τράπεζα, NBG Pangea REIC, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν.

Η ελληνική αποστολή θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει συναντήσεις και επισκέψεις στην Ουάσιγκτον από 18 έως 20 Ιουνίου στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Select USA 2017 Investment Summit και της διοργάνωσης του 6th Greek Investment Forum in NY στη Νέα Υόρκη (21-22 Ιουνίου).

Εν τω μεταξύ συναντήσεις (B2B) μεταξύ ελληνικών εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και γερμανικών επενδυτικών οίκων, καθώς και επαφές μεταξύ θεσμικών επενδυτών με στελέχη του ελληνικού επιχειρείν αλλά και με παράγοντες του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας και της Γερμανίας πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο συνέδριο του «Economist» στη Φρανκφούρτη που οργάνωσε το  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τον Ομιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα», καθώς οι εισηγμένες πλην των τραπεζών έχουν καλές αποδόσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης ενώ έχουν αυξήσει τη λειτουργική τους κερδοφορία, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Λαζαρίδης, πρόεδρος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επισημένοντας πως οι ξένοι επενδυτές εξακολουθούν και αποτελούν σημαντικό τμήμα των επενδύσεων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους αλλά και τις προοπτικές της αγοράς.

«Δεδομένου ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δεν είναι δεδομένη, οι επενδυτές παραμένουν απρόθυμοι» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, executive director, investment banking services, Greece & Southern Europe της Goldman Sachs. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν συστημική απειλή για τις τράπεζες και την οικονομία. Τα ελληνικά χρεόγραφα δεν προσφέρουν τα ίδια κέρδη όπως πριν από την κρίση. Οι ελληνικές επιχειρήσεις ανταγωνίζονται τις ευρωπαϊκές σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον καθώς επιβαρύνονται με υψηλότερα επιτόκια. Ωστόσο εκτιμά πως η Ελλάδα έχει υποεκτιμηθεί από τους επενδυτές καθώς προσφέρει ευκαιρίες.

«Κλειδί» η εμπιστοσύνη

Την ανάγκη για σαφήνεια σε ό,τι αφορά στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τόνισε ο Colin Ellis, της Moody's, καθώς η διαφωνία Ευρώπης και ΔΝΤ μόνο προβλήματα προκαλεί. Οι αγορές δεν είναι κλειστές για την Ελλάδα αλλά πρέπει να υπάρξει ένα σαφές αφήγημα για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης.

 

Πηγή : tovima.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text