Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ υποχωρεί σε ελαφρώς bearish θέση, στο κάτω ήμισυ του μηνιαίου του οριζόντιου εύρους του των 766-797 μονάδων

Ο ΓΔ υποχωρεί σε ελαφρώς bearish θέση, στο κάτω ήμισυ του μηνιαίου του οριζόντιου εύρους του των 766-797 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κάτι καλύτερο περιμέναμε από την σημερινή (Τρίτη, 6.6.2017) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ αντί να προχωρήσει στην ευνοϊκή για έναρξη ράλι θέση άνω των 790 μονάδων, υποχωρεί αυτή τη στιγμή (4.05 μμ) κατά -0,90% (στις 778 μονάδες) προσεγγίζοντας επικίνδυνα τον κυλιόμενο πυθμένα του των 775 μονάδων. Οι σημερινή συνολικοί τζίροι είναι μάλλον μικροί (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ διορθωτικά κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με παρόμοιο τρόπο όπως ο ΓΔ, δηλαδή σε συνολική διόρθωση μικρότερη του -4% από το υψηλό Μαίου.

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα κάτω των 775 μονάδων, τότε θα έχουμε μια αρνητική εξέλιξη καθώς θα έχει πλησιάσει το stop loss μας του κυλιόμενου χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών που σήμερα θα ανέβει στις 763 μονάδες.

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 775, εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε ελπίδες για το θερινό ράλι προς τις 850 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε περίπτωση που χτυπηθεί ο πωλητικός προστροφέας με πτώση του ΓΔ χειρότερη του -1% και με όγκους μεγαλύτερους της Παρασκευής των 80 εκατ (αυτό θα είναι δύσκολο) το ΤΧ συμβουλευόμενο τον πίνακα της σελίδας 153 του βιβλίου του στροφέα δεν θα προχωρήσει σε προεξοφλητικές πωλήσεις διότι οι κύριες τάσεις του ΓΔ και των ξένων δεικτών με αντιπρόσωπο τον Nasdaq, είναι ανοδικές.

Μετοχές

Καθαρά πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται αρνητικά και το ¼ θετικά ενώ τρεις μετοχές, οι ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΕΛΛΑΚΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή , τα ΕΛΠΕ, που σημειώνουν μεγάλη άνοδο λίγο καλύτερη του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Δύσκολα θα λέγαμε ότι είναι τα ΕΛΠΕ διότι οι όγκοι είναι  μέτριοι και η μετοχή είναι ήδη ανεβασμένη σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

Διανομές δεν βλέπουμε σε καμία μετοχή εκτός από μέτριες σε ΒΙΟ και ΕΛΛΑΚΤ ενώ συσσωρεύσεις δεν βλέπουμε σε καμία μετοχή. Με άλλα λόγια επικρατεί μάλλον ησυχία στην σημερινή συνεδρίαση.

Η ΑΡΑΙΓ (+2,25%) προσπαθεί να αναστρέψει την άσχημη κατά το τελευταίο μήνα εικόνα της ανακτώντας το 1/3 της βαθιάς σχετικής διόρθωσης. Θέλει δουλειά για να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση.

ΕΥΑΠΣ : ¨Ότι είπαμε για ΑΡΑΙΓ, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για ΕΥΑΠΣ (+2,95%) η οποία επίσης προσπαθεί να κάνει ένα ορατό ανοδικό retracement  της πρόσφατης βαθιάς διόρθωσης.

Η ΙΝΛΟΤ επίσης σημειώνει ανοδική αντίδραση +1,90% ακριβώς επάνω στην στήριξή της – χαμηλό διμήνου

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι δυο μεγάλες νικήτριες ΕΕΕ και ΕΛΠΕ και η μικρής εμπορευσιμότητος ΥΓΕΙΑ.

Ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ υποχωρεί σήμερα άσχημα -2,80% χάνοντας το ψυχολογικό επίπεδο των 1000 μονάδων (τρέχουσα τιμή 993 μονάδες). Εμείς, αν και δεν έχουμε στο χαρτοφυλάκιό μας τράπεζες, εν τούτοις ευχόμαστε να μην  πάθουν ζημιά διότι αυτή θα μεταδοθεί και στις δικές μας μη-τραπεζικές μετοχές. Ελπίζουμε λοιπόν ο ΔΤΡ να βαστήξει τις 1000 μονάδες ή έστω την στήριξη – πρώην – αντίσταση των 900 μονάδων.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text