Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Μπόνους 8 εκατ. στους εργαζομένους δίνει η Motor Oil

Μπόνους 8 εκατ. στους εργαζομένους δίνει η Motor Oil

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μπόνους 8 εκατ. στους εργαζομένους δίνει η Motor Oil

Από τον Ανέστη Ντόκα.   «Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν διεθνώς προβλήματα και ότι προβλήματα δεν έχουμε μόνο εμείς. Τα δικά μας προβλήματα πρέπει να κοιτάξουμε να τα λύσουμε όλοι μαζί». Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Motor Oil, Βαρδής Βαρδινογιάννης, στη διάρκεια της χθεσινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κατάρ και τις αναταράξεις στη διεθνή οικονομία και πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι στη χώρα μας έχει ανάγκη ο ένας τον άλλον, δεν πρέπει να αγνοούμε ότι υπάρχουν γείτονές μας που δεν έχουν να φάνε. Πρέπει όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, να το κάνουμε, το έχουμε υποχρέωση προς τις οικογένειές μας και τις ιδιαίτερες πατρίδες μας».

Αναφορικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα τα στελέχη της Motor Oil υπογράμμισαν ότι «η λύση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων είναι η εφαρμογή του νόμου» και διευκρίνισαν ότι η εταιρεία από την πλευρά της προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το καταναλωτικό κοινό για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Το σώμα των μετόχων ενέκρινε τη πρόταση της διοίκησης να δοθεί μπόνους 8 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους του ομίλου που αντιστοιχούν στο 3% των καθαρών κερδών της Motor Oil.

«Η εταιρεία πιστεύει ότι οφείλει στους εργαζομένους της, γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχει, αλλά και το αντίστροφο», ανέφερε ο πρόεδρος της εισηγμένης Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Επίσης, η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 90 σεντς ανά μετοχή, εκ των οποίων 20 σεντς έχουν ήδη δοθεί ως προμέρισμα τον περασμένο Νοέμβριο. Για τα υπόλοιπα 70 σεντς, η πληρωμή θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου 2017. Σχολιάζοντας την πορεία της εταιρείας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Πέτρος Τζαννετάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εξαγορά των εγκαταστάσεων της Revoil στην Καβάλα που όπως είπε, βελτιώνει τα logistics και ενισχύει την παρουσία του ομίλου στη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμη, σημείωσε ότι η στρατηγική του ομίλου είναι οι πωλήσεις στην εμπορία να γίνονται από το ιδιολειτουργούμενο δίκτυο με τα πρατήρια της Shell σήμερα να έχουν φτάσει τα 290.

Τέλος, για την ένταξη της μετοχής στον MSCI, ο κ. Τζαννετάκης σημείωσε ότι η μετοχή της Motor Oil πληροί τα κριτήρια και αναμένεται η ένταξη στον αμερικανικό δείκτη της Morgan Stanley είτε τον προσεχή Αύγουστο είτε τον ερχόμενο Νοέμβριο. Για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Τζαννετάκης ότι αποτελούν ένα πεδίο άγνωστο, δύσκολο και μακρινό που όταν πετύχει, ο όμιλος θα το συζητήσει. Αυτή τη στιγμή, δηλώσεις δεν μπορούν να γίνουν, κατέληξε το στέλεχος της Motor Oil.

 

Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text