Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Κύμα πωλήσεων καταπόντισε χθες τη μετοχή της ΔΕΗ

Κύμα πωλήσεων καταπόντισε χθες τη μετοχή της ΔΕΗ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κύμα πωλήσεων καταπόντισε χθες τη μετοχή της ΔΕΗ

Σαρωτικό κύμα πωλήσεων έπληξε χθες τη μετοχή της ΔΕΗ, που καταποντίστηκε στα 3,91 ευρώ, χάνοντας το 10,11% της αξίας της. Ενδοσυνεδριακά, η μετοχή έφτασε να υποχωρεί ακόμη και 14,25%. Η ένταση των πωλήσεων ήταν τόσο ισχυρή, που άλλαξαν χέρια 2,109 εκατ. μετοχές της επιχείρησης, όταν στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις οι συναλλαγές ήταν υποπολλαπλάσιες. Ειδικότερα, την Τρίτη μεταβιβάστηκαν μόλις 221.968 μετοχές, την περασμένη Δευτέρα, 346.631 μετοχές, και την Παρασκευή 1 Ιουνίου είχαν αλλάξει χέρια 372.188 μετοχές. Οπως εξηγούν στην «Κ» στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών, η χθεσινή εικόνα κραχ της μετοχής αποδίδεται στη δυσφορία που αισθάνονται οι επενδυτές από τη σχέση ανταλλαγής με τον ΑΔΜΗΕ, καθώς θεωρούν ότι μειώνεται σημαντικά η αξία της εταιρείας μετά την απόσχιση της θυγατρικής (ΑΔΜΗΕ).

Η απογοήτευση των επενδυτών εκδηλώθηκε με μεγάλο αριθμό εντολών πώλησης για τη μετοχή, που αναμένεται να συνεχισθεί και στη σημερινή συνεδρίαση, αφού δεν εξαντλήθηκαν οι εντολές πώλησης στη χθεσινή συνεδρίαση. Εως την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, η μετοχή της ΔΕΗ θα ενσωματώνει το δικαίωμα σε 1π/1ν, λόγω της διαδικασίας απόσχισης του ΑΔΜΗΕ. Εν συνεχεία, θα υπάρξει ολιγοήμερη αναστολή διαπραγμάτευσης, για να επανέλθουν από κοινού τόσο η μετοχή της ΔΕΗ όσο και αυτή του ΑΔΜΗΕ σε τιμή κατά 50% μικρότερη σε σχέση με την τιμή της ΔΕΗ της 15ης Ιουνίου. Το Χρηματιστήριο Αθηνών χάνει δυνάμεις και ρευστότητα όσο παραμένουν σε εκκρεμότητα το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η ρύθμιση του δημόσιου χρέους. Για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε και υπέστη απώλειες 0,42%, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 774,29 μονάδες. Το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει εξασθενήσει, οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων τηρούν στάση αναμονής και οι δείκτες διολισθαίνουν με αργό ρυθμό, σε συνθήκες συναλλακτικής άπνοιας. Χθες, η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 60,075 εκατ. ευρώ και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώθηκε στα 52,847 δισ. ευρώ.

Η διήμερη πτώση οφείλεται στην απουσία αγοραστών και όχι σε υπερβάλλουσα προσφορά μετοχών. Πιέσεις εκδηλώνονται κυρίως στα τραπεζικά χαρτιά, καθώς οι τράπεζες είναι ο κλάδος που θα επηρεαστεί περισσότερο από την καθυστέρηση ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Πηγή: kathimerini.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text