Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 8/6/2017) να κινείται μέσα στο οριζόντιο κανάλι αναμονής των 766-797 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 8/6/2017) να κινείται μέσα στο οριζόντιο κανάλι αναμονής των 766-797 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μικρή μόνον ανακούφιση αισθανόμαστε σήμερα καθώς ο ΓΔ απομακρύνεται οριακά από το  κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 766 μονάδων που για εμάς παίζει ρόλο στοπ.  Ευτυχώς σήμερα η αγορά γύρισε ήπια ανοδικά (+0,50%, στις 777 μονάδες ο ΓΔ στις 3.00 μμ) προσεγγίζοντας τις 781 μονάδες που αποτελούν τον μέσον άξονα της οριζόντιας ζώνης αναμονής των 766-797 μονάδων, στον οποίον άξονα η μεσοπρόθεσμη τάση είναι απολύτως ουδέτερη, ούτε ανοδική, ούτε καθοδική.

Εμείς οι κατέχοντες μετοχές θα ενθουσιαστούμε μόνον εάν ο ΓΔ ξεπεράσει την κυλιόμενη κορυφή του των 786 μονάδων ενώ, αντίθετα, θα απογοητευθούμε και θα προχωρήσουμε σε stop loss εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον μεσοπρόθεσμο πυθμένα – χαμηλό 20 ημερών των 766 μονάδων. Και τα δύο αυτά τα ενδεχόμενα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν σήμερα καθώς η αγορά είναι πολύ υποτονική.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Θα μειώσουμε την μετοχική μας έκθεση από 100% σε 80% εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 766 μονάδες (-1,10%).

Μετοχές

Παρά την οριακή άνοδο του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά ανοδικό με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται θετικά και το ¼ αρνητικά ενώ 4 μετοχές δευτερεύουσας σημασίας, οι ΝΗΡ, ΕΥΑΠΣ.ΠΛΑΘ  και ΜΙΓ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι ο ΝΗΡ που σημειώνει limit up +23% σε νέα υψηλά έτους  με τεράστιο όγκο 850 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Δεν έχουμε μάθει ακόμα την θετική για την εισηγμένη είδηση, θα το μάθουμε αύριο-μεθαύριο.

Οι υπόλοιπες τρεις μετοχές – νικήτριες της σημερινής συνεδρίασης, οι ΜΙΓ, ΠΛΑΘ, ΕΥΑΠΣ, απλά αντιδρούν έντονα ανοδικά, από +3% έως +5%,  μετά την έντονη υπερπωλημένη κατάσταση (από -11% έως -17% από το υψηλό 20 ημερών) στην οποία έχανε βρεθεί χθες.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΝΗΡ, ΒΙΟ και ΜΥΤΙΛ.

Ο ΔΤΡ σήμερα γύρισε ανοδικός +1,30% χωρίς να φτάσει τις 1000 μονάδες (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 976 μονάδες). Για να δεχθούμε ότι διατηρεί ακέραιο το ανοδικό του momentum, θα πρέπει ο ΔΤΡ να ξεπεράσει το ψυχολογικό επίπεδο των 1000 μονάδων.

Σήματα πώλησης δίνει αυτή τη στιγμή ο ΑΒΑΞ με καθοδική διάσπαση της εμφανούς στήριξης των 0,44 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,438). Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τα 44 λεπτά, το ΤΧ θα πουλήσει με ζημιά τις μικρές του θέσεις σε ΑΒΑΞ.


Σήμερα δεν θα μεταδοθεί μετασυνεδριακό σχόλιο. Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text