Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα η φάση συσσώρευσης της αγοράς σε επίπεδα λίγο κάτω των 800 μονάδων του ΓΔ

Συνεχίζεται και σήμερα η φάση συσσώρευσης της αγοράς σε επίπεδα λίγο κάτω των 800 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη κρίνουμε και την σημερινή συνεδρίαση, Δευτέρας, 12/6, καθώς ο ΓΔ (+0,10% στις 782 μονάδες στις 3.55 μμ) δεν μπορεί να ξεφύγει από τον μέσον άξονα των περίπου 780 μονάδων του οριζόντιου μηνιαίου καναλιού του των 766-796 μονάδων.

Όμως, δεν μας ενοχλεί αυτή η επιμονή του ΓΔ πέριξ των 780 μονάδων καθόσον με αυτό τον τρόπο πραγματοποιείται «παγίωση» ή αποδοχή του προηγηθέντος ισχυρού (+25%) εαρινού ράλι σχηματίζοντας ταυτόχρονα μια πλατφόρμα για ενδεχόμενη νέα ανοδική εκτίναξη.

Το ανοδικό σενάριο βοηθιέται από την συμπαγή ανοδική πορεία όλων σχεδόν των διεθνών χρηματιστηρίων αλλά, από την άλλη μεριά, μπορεί να ματαιωθεί το ανοδικό σενάριο από την δυσμενή ιστορική εποχικότητα του μηνός Ιουνίου. Ετσι, τα αισθήματά μας είναι ουδέτερα.

Προς το παρόν λοιπόν βρισκόμαστε σε αναμονή ενόψει διάσπασης, ανοδικής ή καθοδικής, του αναφερθέντος οριζόντιου καναλιού.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 97% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των  εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ τρεις μετοχές, οι ΣΕΝΕΡ, ΤΕΝΕΡΓ και ΓΕΚΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΔΕΗ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -7%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΣΕΝΕΡ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +4,66% με μεγάλους όγκους 380 χιλ τεμαχίων διασπώντας ανοδικά  την έγκυρη αντίσταση των 0,88 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,92).

Σε νέα υψηλά έτους κινούνται αυτή τη στιγμή οι, ΓΕΚΤ, ΤΕΜΕΡΓ, ΕΛΠ, ΜΥΤΙΛ και ΝΗΡ, ενώ καμία μετοχή δεν κινείται σε νέα χαμηλά έτους. Η ΙΝΛΟΤ που την περασμένη Πέμπτη είχε καταπέσει σε χαμηλά έτους, την Παρασκευή και σήμερα αντιδρά ήπια ανοδικά αλλά με ικανοποιητικούς όγκους.

Συσσωρεύσεις / διανομές : διακρίνουμε σήμερα συσσωρεύσεις μόνον σε ΣΕΝΕΡ και διανομές μόνον σε ΔΕΗ. Γενικά η σημερινή συνεδρίαση, σαν πλευρική που είναι δεν έχει όγκους.

ΔΤΡ : Σημειώνει αύτη τη στιγμή άνοδο +1,20% διασπώντας ανοδικά το ψυχολογικό επίπεδο των 1000 μονάδων και διατηρώντας την bullish εικόνα των τραπεζικών μετοχών.

Τέλος, η ΔΕΗ υφίσταται σήμερα πανωλεθρία -7% αυτή τη στιγμή με πολύ μεγάλους όγκους 800 χιλ τεμαχίων λόγω του σοβαρού ατυχήματος στο εργοστάσιο Αμυνταίου που θα προκαλέσει στην εταιρία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ζημιά κοντά στο ένα δις ευρώ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text