Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά δείχνει σημάδια επανέγερσης μετά από μηνιαία ανάπαυλα

Η αγορά δείχνει σημάδια επανέγερσης μετά από μηνιαία ανάπαυλα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ελπιδοφόρο θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση (Τρίτης, 13/6) καθώς ο ΓΔ με ικανοποιητική άνοδο +1,40% (στις 795 μονάδες στις 3.50 μμ) , με αυξημένους τζίρους (90 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) και βοηθούμενος από το παγκόσμιο bullish κλίμα πλησιάζει τον στόχο των 800 μονάδων.

Το κύριο τεχνικό συμβάν της ημέρας είναι η ανοδική διάσπαση του ΥΚ20 των 789 μονάδων από τον ΓΔ. Σε περίπτωση δε που ο ίδιος δείκτης κλείσει και πάνω από το υψηλό κλείσιμο 2017 των 797 μονάδων, τότε θα είναι πανεύκολη η διάσπαση και του ψυχολογικού φράγματος των 800 μονάδων, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει ένα νέο ανοδικό κύμα προς τις 850 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 789 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 97% σε 100%.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, όλες τραπεζικές, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -1,50%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η έντονη ανοδικότητα του τραπεζικού τομέα με τον ΔΤΡ να κερδίζει αυτή τη στιγμή +4% (στις 1050 μονάδες). Αντίθετα, ο μη-τραπεζικός τομέας είναι άτονος με πολλές σημαντικές μετοχές να σημειώνουν φτωχές ανόδους ή και μικρές πτώσεις όπως κάνουν οι, ΤΙΤΚ, ΜΟΗ, ΦΦ, ΑΡΑΙΓ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ ΕΕΕ και ΟΠΑΠ.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΕΤΕ με άνοδο +5,20% που διασπά ανοδικά με μεγάλους όγκους το υψηλό κλείσιμο Μαίου των 0,343 δίδοντας έτσι ισχυρό σήμα πυραμιδώματος (ενίσχυσης με μικρές αγορές των ήδη υπαρχουσών θέσεων).

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν αυτή τη στιγμή οι, ΕΤΕ, ΝΗΡ, ΓΕΚΤ, ΛΑΜΔΑ, ΜΛΣ, ΒΙΟ και ΙΑΣΩ.

Ποια μετοχή θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 789 μονάδες : Θα διαλέξει μεταξύ δυο ομάδων μετοχών , αυτής της οποίας οι μετοχές πλησιάζουν εμφανείς αντιστάσεις αφού είχαν υποστεί ικανή διόρθωση κατά τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες, όπως κάνουν οι ΦΡΛΚ, ΣΕΝΕΡ, ΜΠΕΛΑ, ΣΑΡ και ΕΥΡΩΒ και αυτής της οποίας οι μετοχές είναι υπερπωλημένες σε απόσταση αυτή τη στιγμή κάτω του -8% από το υψηλό αρχών Μαίου όπως είναι οι, ΔΕΗ, ΙΝΛΟΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΟΤΕ και ΦΦ. Θα προτιμήσουμε την πρώτη ομάδα διότι οι μετοχές της ωθούνται από σαφέστερες ανοδικές τάσεις προκρίνοντας τις ΣΑΡ και ΣΕΝΕΡ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text