Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Βίκος, Ελληνική Ζύμη και Sunlight Recycling έδωσαν το «παρών» στο X.A.

Βίκος, Ελληνική Ζύμη και Sunlight Recycling έδωσαν το «παρών» στο X.A.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βίκος, Ελληνική Ζύμη και Sunlight Recycling έδωσαν το «παρών» στο X.A.

Από τον Απόστολο Σκουμπούρη.   Υπάρχουν εταιρείες – διαμάντια στην ελληνική επικράτεια, με εξαιρετικές επιδόσεις, με προϊόντα ή υπηρεσίες ευθέως ανταγωνιστικές στο εξωτερικό, εταιρείες με εγνωσμένα καλό management, εκατοντάδες εργαζόμενους αλλά και leader ή υπολογίσιμες – κάποιες εξ' αυτών – σε διεθνές επίπεδο.

Εταιρείες από όλους τους κλάδους, υπηρεσιών, τεχνολογίας, μεταποίησης, τροφίμων ή ποτών, που μολονότι – ορισμένες – δεν είναι πολύ γνωστές στο ευρύ κοινό, εντούτοις είναι αξιοσημείωτες επιχειρηματικές οντότητες.

Αυτές οι επιχειρήσεις δεν είναι εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο, όμως δεν αποκλείεται μελλοντικά να αποτελέσουν μέλη του, αν και εφόσον υπάρξουν οι συγκυρίες και ταιριάξει το επιχειρηματικοοικονομικό timing.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του Χ.Α. έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο την προβολή ποιοτικών εταιρειών που δεν είναι μέλη του, σε μια προσπάθεια να γνωρίσει το κοινό τις ξεχωριστές επιχειρηματικές περιπτώσεις, αλλά και να εξοικειωθούν και οι επιχειρήσεις με το «πνεύμα» της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Άλλωστε, ένα χρηματιστήριο που φιλοδοξεί να κάνει ολιστικό focus στην επιχειρηματικότητα και να  «διαφημίζει» την επιτυχία, δεν περιορίζεται μόνο στις εταιρείες μέλη του, αλλά «ακουμπά» όλη την επιχειρηματικότητα, απ' όπου κι αν προέρχεται.

Πόσο μάλλον που πλέον, μέσω της νεοσύστατης αγοράς ομολόγων, ακόμη και οι μη εισηγμένες εταιρείες μπορούν να εκδίδουν ομολογίες και να χρηματοδοτούνται ικανοποιητικά και «φθηνά».

Τον Μάιο του 2016, ιδιαίτερη αίσθηση είχε κάνει η εκδήλωση προβολής τεσσάρων εξαιρετικών ελληνικών επιχειρήσεων, με τους παρευρισκόμενους να μένουν έκπληκτοι από το επίπεδο των παρουσιάσεων και την ποιότητα εταιρειών που κάποιες εξ αυτών, ήταν (εντελώς) άγνωστες. Ο λόγος για τις... γνωστές Sunlight και DEMO αλλά και τις... άγνωστες SYCHEM και Raymetrics. Εξαιρετικές περιπτώσεις και οι τέσσερις.

Πρόσφατα, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 παρουσιάστηκαν τέσσερις επίσης εξαιρετικές – και ξεχωριστές στο είδους τους επιχειρήσεις, που ίσως εν ευθέτω χρόνω αποτελέσουν μέλη του Χ.Α.. Ο λόγος για τις Septona, Siamidis, SALFO & Associates και Olympian Green.

Τα τρία «διαμάντια» της Βορείου Ελλάδος

Την περασμένη Τετάρτη 14 Ιουνίου, το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης «χτύπησαν» τρεις ακόμη ποιοτικές ελληνικές εταιρείες. Από ετερόκλητους κλάδους και τομείς, αλλά με κοινό παρανομαστή ότι αφενός προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, αφετέρου, επενδύουν διαρκώς, ούσες πρωτοπόρες στον τομέα τους.

Ο λόγος για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων πιο γνωστή ως... ΒΙΚΟΣ, την Ελληνική Ζύμη και τη Sunlight Recycling, τη θυγατρική της Συστήματα Sunlight «εντεταλμένης» στην ανακύκλωση.

Πρόκειται για τρεις εταιρείες που διακρίθηκαν στο θεσμό «Ελληνική Αξία» Βορείου Ελλάδος 2017 με τα εξής βραβεία:

Ελληνική Ζύμη: Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης

Βίκος: Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Ήπειρος

Sunlight Recycling: Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας

Δείτε τη συνέχεια από την πηγή.


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text