Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά σήμερα ουσιαστικά, με δύναμη, το φράγμα των 800 μονάδων

Ο ΓΔ διασπά σήμερα ουσιαστικά, με δύναμη, το φράγμα των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επί τέλους, σήμερα (Παρ, 16/6) γίνεται η πραγματική ανοδική διάσπαση των 800 μονάδων του ΓΔ με επαναφορά αυτού σε επίπεδα προ-capital controls καθώς η ποσοστιαία άνοδος του ΓΔ είναι αρκετά μεγάλη +1,60% (στις 812 μονάδες), οι τζίροι πολύ μεγάλοι, 200 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι θετικές επιβεβαιώσεις από τα ευρισκόμενα σε ανοδική τάση ξένα χρηματιστήρια.

Η μόνη ενδεχόμενη ενόχληση που μπορεί να έχουμε σήμερα θα είναι στην περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει κάτω από το άνοιγμά του των 810 μονάδων οπότε το ημερήσιο κηροπήγιό του θα βγει μαύρο, παράγων αρνητικός για την αποτελεσματικότητα της ανοδικής διάσπασης.

Περιμένουμε λοιπόν το κλείσιμο για να δούμε αν ο ΓΔ θα κλείσει πάνω ή κάτω από τις 810 μονάδες (+1,35%).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ είναι ήδη πλήρως αγορασμένο και δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές), αλλά ούτε θα κάνει και πωλήσεις αφού η τάση είναι σαφώς ανοδική.

Μετοχές

Καθαρά ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 6/7 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/7 αρνητικά ενώ 9 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΒΙΟ, ΙΑΣΩ, ΛΑΜΔΑ, ΠΕΙΡ, ΦΡΛΚ, ΧΑΚΟΡ, ΑΛΦΑ και ΕΧΑΕ, κερδίζουν πάνω από +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΜΠΕΛΑ, που χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : τέσσερες μετοχές μπορούν σήμερα να ονομασθούν σαν μετοχή της ημέρας και είναι οι, ΑΤΤ, ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ και ΦΡΛΚ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +4% με μεγάλους όγκους και σε νέα υψηλά έτους. Τα σήματα αγορών σε αυτές τις μετοχές έχουν δοθεί πριν αρκετές εβδομάδες και τα δευτερεύοντα σήματα αγορών follow-up έχουν δοθεί πριν λίγες μέρες όταν οι μετοχές διασπούσαν σχηματισμούς συνέχισης.

Σε νέα υψηλά έτους βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι 4 αναφερθείσες συν τις, ΕΥΡΩΒ, ΓΕΚΤ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ (που σπάει σήμερα τα 18 ευρώ) και ΜΛΣ.

Μετοχές που τείνουν να διασπάσουν ανοδικά σχηματισμούς συνέχισης και να δώσου σήματα μερικών αγορών follow up : διακρίνουμε τις ΣΕΝΕΡ, ΟΠΑΠ και ΕΛΛ.

ΜΠΕΛΑ : Καταγράφει σήμερα αρκετά μεγάλη πτώση, -3,50% αυτή τη στιγμή με τεράστιους όγκους 5 εκατ τεμαχίων καθώς ο κ. Βακάκης άνοιξε βιβλίο προσφοράς (πωλήσεων) μεγάλου πακέτου στο Λονδίνο σε τιμή λίγο κάτω των 15 ευρώ (τρέχουσα τιμή 15,44).

Ο ΔΤΡ (+2,90% στις 1090 μ) σημειώνει σήμερα ανοδική διάσπαση του υψηλού αρχών Μαίου επιβεβαιώνοντας την ανάλογη ανοδική διάσπαση του ΓΔ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text