Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ανοδικό το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται προς τις 820 μονάδες του ΓΔ

Ανοδικό το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται προς τις 820 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δικαίωση αισθάνονται σήμερα (Δευτ, 19/6) οι πιστοί του ΧΑ καθώς η ανοδική διάσπαση των 800 μονάδων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, προχωρά  επιτυχώς με τον ΓΔ να σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο (+1,70% στις 819 μονάδες στις 4.00 μμ) με μεγάλους τζίρους (περίπου 100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) συμπληρώνοντας +27% άνοδο από 31/12/2016.

Η αιτία της σημερινής ανόδου και γενικότερα των νέων υψηλών των τελευταίων ημερών οφείλεται στην ικανοποίηση των αγορών για την κατά κάποιο τρόπο επιτυχή έκβαση της «αξιολόγησης» με συνέπεια να καταλαγιάσουν οι ανασφάλειες για grexit, κουρέματα καταθέσεων, πολιτικές αστάθειες και άλλα αρνητικά σενάρια που ταλαιπωρούσαν την αγορά από το περασμένο φθινόπωρο.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ αυτή τη στιγμή είναι «πολύ καλή» διότι το σήμα ενίσχυσης μετοχικών θέσεων που δόθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας είναι πρόσφατο και η αγορά δεν είναι υπεραγορασμένη αφού ο ΓΔ απέχει αυτή τη στιγμή +7% από το κυλιόμενο Χαμηλό 20 ημερών των 766 μονάδων ενώ οι υπεραγορασμένες καταστάσεις υφίστανται σε απόσταση άνω του +15% από το ίδιο κυλιόμενο χαμηλό.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ διατηρεί την 100% long έκθεσή του στο ΧΑ.

Μετοχές

Σίγουρα ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς αφού μόνον μια μετοχή σημειώνει πτώση, η ΜΟΗ, ενώ από τις υπόλοιπες ανοδικές οι 9, ΑΔΜΗΕ, ΧΑΚΟΡ, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ , ΓΕΚΤ, ΜΠΕΛΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΙΝΤΚΑ και ΥΓΕΙΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +10%.

Η μετοχή της ημέρας : Η πρώτη νικήτρια είναι η ΑΔΜΗΕ που έκανε σήμερα πανηγυρικό ντεμπούτο με άνοδο +10% και τεράστιους όγκους 2,5 εκατ μετοχών αλλά με ημερήσιο κηροπήγιο ντότζι αφού η τρέχουσα τιμή 2,32 ευρώ, είναι και τιμή ανοίγματος.

Νικήτριες είναι επίσης οι 3 μετοχές του ομίλου Στασινοπούλου, οι ΧΑΚΟΡ, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, που πετυχαίνουν και οι τρεις παρόμοιες ανόδους γύρω στο +6% σε νέα υψηλά έτους  με πολύ μεγάλους όγκους. Οι ΧΑΚΟΡ και ΣΕΝΕΡ δίνουν σήμερα σήματα ενίσχυσης θέσεων καθώς διασπούν ανοδικά σχηματισμούς ανοδικής συνέχισης αλλά η ΒΙΟ είναι υπεραγορασμένη έχοντας σημειώσει τρίμηνο ράλι περίπου +50% με την 30ήμερη ανάπαυλα να έχει εμφανισθεί στην αρχή του ράλι και όχι πρόσφατα όπως στις ΧΑΚΟΡ και ΣΕΝΕΡ.

Η ΜΠΕΛΑ μετά τις φοβερές (όπως φαίνονται στο διάγραμμα) διανομές της Παρασκευής, σήμερα παραδόξως αντιδρά ανοδικά επανερχόμενη στον σχηματισμό ανάπαυλας γύρω από τα 16 ευρώ του τελευταίου ενάμιση μήνα.

Το ζεύγος ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ σήμερα κλέβει την παράσταση περισσότερο από τις μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο. Η ΑΔΜΗΕ όπως είπαμε σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας γύρω στο +10%. Η ΔΕΗ καταγράφει μέν στο ταμπλό πτώση -44% όμως στην πραγματικότητα σημειώνει άνοδο περίπου +18% καθόσον η μετοχή την Τετάρτη το απόγευμα άσπαστη τιμάτο 3,84 ευρώ και αυτή τη στιγμή τιμάται μεν 2,14 (-44%) χωρίς την ΑΔΜΗΕ αλλά αν θα προσθέσουμε (όπως και πραγματικά πρέπει) την ΑΔΜΗΕ 2,36 ευρώ, το άθροισμα των δυο γίνεται περίπου 4,50 ευρώ, άρα η πραγματική άνοδος της ΔΕΗ είναι περίπου +18%.

Τέλος, οι τράπεζες σημειώνουν σήμερα ικανοποιητικές ανόδους αλλά υστερούν έναντι του ΓΔ (ΓΔ +1,70%, ΔΤΡ +1,10%) με τον ΓΔ σε νέα υψηλά έτους και τον ΔΤΡ να μην μπορεί να ξεπεράσει το υψηλό έτους των αρχών Μαΐου των 1075 μονάδων (τρέχουσα τιμή 1070). Ωστόσο, ο ΔΤΡ αντιδρά σήμερα με θάρρος εναντίον του άσχημου μαύρου κηροπηγίου που εμφάνισε στο κλείσιμο της Παρασκευής.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text