Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Σε ιδιώτες το 70% του ομολόγου της Sunlight

Σε ιδιώτες το 70% του ομολόγου της Sunlight

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε ιδιώτες το 70% του ομολόγου της Sunlight

Από τον Βαγγέλη Μανδραβέλη.   Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώνει η Sunlight την προσφορά του Κοινού Ομολογιακού Δανείου (ΚΟΔ) της. Η συνολική ζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήλθε σε 124,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη 2,48 φορές. Η εταιρεία επιδιώκει την έκδοση 50.000 ομολογιών, με τιμή διάθεση 1.000 ευρώ η κάθε μία και με στόχο την άντληση 50 εκατ. ευρώ.

Η ομολογιακή έκδοση, έχοντας και την ισχυρή στήριξη του βασικού μετόχου, σύμφωνα με πληροφορίες προσέλκυσε ενδιαφέρον τόσο από Ελληνες όσο και ξένους επενδυτές. Η εκτιμώμενη σύνθεση εκείνων που θα αναλάβουν τις ομολογίες, είναι 25%-30% θεσμικοί επενδυτές και 65%-70% ιδιώτες επενδυτές. Ειδικά οι ιδιώτες επενδυτές, όπως φάνηκε και από την πορεία ανάλογων ομολογιακών εκδόσεων, αναζητούν καλύτερες τοποθετήσεις για τα κεφάλαιά τους, καθώς οι αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Με βάση τη ζήτηση που εκδηλώθηκε, το επιτόκιο δανεισμού αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,25%, ενώ η συνολική απόδοση δύναται να διαφοροποιείται του επιτοκίου μέχρι 25 μονάδες βάσης. Οι τελικοί όροι δανεισμού θα παρουσιαστούν επίσημα από τους συντονιστές της δημόσιας προσφοράς (Alpha Bank, Eurobank και Euroxx Χρηματιστηριακή) και τον σύμβουλο έκδοσης (Euroxx Χρηματιστηριακή), σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι το εύρος της απόδοσης για τις προς έκδοση ομολογίες της Sunlight, είχε προκαθοριστεί μεταξύ 4,2% έως 4,7%. Το ενδιαφέρον στην παρούσα έκδοση είναι ότι η Sunlight είναι η πρώτη μη εισηγμένη εταιρεία που αξιοποιεί το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο. Μέχρι τώρα, ομολογιακές εκδόσεις βασισμένες στη νέα αγορά εταιρικών ομολόγων είχαν πραγματοποιήσει μόνον εισηγμένες στο Χ.Α. επιχειρήσεις (MLS, Housemarket και OΠΑΠ). Με βάση το χρονοδιάγραμμα, σήμερα ανακοινώνoνται επίσημα οι όροι δανεισμού, και αύριο ξεκινά η διαπραγμάτευση των ομολογιών στο Χ.Α. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση για το πρωί της Τετάρτης στο Χ.Α.

Σκοπός των κεφαλαίων που θα λάβει η εταιρεία από τη διάθεση των ομολογιών, είναι η αναχρηματοδότηση παλαιότερου δανεισμού (36 εκατ. ευρώ), ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της επιχείρησης (10 εκατ. ευρώ) και η δημιουργία νέων δραστηριοτήτων στο εξωτερικό (4 εκατ. ευρώ). Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, η εταιρεία επιδιώκει τη δημιουργία δύο κέντρων διανομής προϊόντων και ελαφράς μεταποίησης (συναρμολόγηση) σε Γερμανία και ΗΠΑ. Η Sunlight είναι εταιρεία του ομίλου Olympia Group, που ελέγχεται από τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό.


Πηγή: kathimerini.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text