Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κρατά σταθερά την θέση του πάνω από τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ κρατά σταθερά την θέση του πάνω από τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι η σημερινή συνεδρίαση (Τρίτης, 20/6) με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) μικρή άνοδο +0,30% στις 824 μονάδες και με καλό τζίρο (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ τα διεθνή χρηματιστήρια παραμένουν λίαν ευνοϊκά κινούμενα και αυτά κοντά στα υψηλά έτους.

Η σημερινή επιβράδυνση της ανοδικής τάσης συμφέρει τους αγορασμένους (longs) επενδυτές με την έννοια ότι η αγορά χωνεύει την αναβίβαση του ΓΔ από τις 790 μονάδες (μέση τιμή του Μαίου) στις χθεσινές 821 μονάδες αποφεύγοντας την πρώιμη δημιουργία υπεραγορασμένων καταστάσεων οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιογόνα whipsaws δηλαδή, σήματα πωλήσεων στους πυθμένες των διορθώσεων και στη συνέχεια σήματα επαναγορών πολύ ψηλότερα, στα νέα υψηλά.

Αλλά και μια διόρθωση του ΓΔ μέχρι τις 800 μονάδες, δηλαδή μέχρι την μέση τιμή του κυλιόμενου 30ημέρου, δεν θα μας ενοχλούσε. Θα έχουμε πρόβλημα μόνον εάν ο ΓΔ σημειώσει οξεία διόρθωση, χειρότερη του -3%, χάνοντας τις 800 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το 100% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

Παρά την πολύ μικρή άνοδο +0,30% του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι καθαρά ανοδικό με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ τρεις μετοχές, οι ΑΝΕΜΟΣ, ΕΥΔΑΠ και ΠΛΑΙΣ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους, λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΕΛΛΑΚΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν είναι πολύ εντυπωσιακή σήμερα ώστε να ονομασθεί μετοχή της ημέρας .

 

Όμως, τέσσερες μετοχές, οι ΑΝΕΜΟΣ, ΕΥΔΑΠ, ΠΛΑΙΣ και ΟΛΠ, με μεγάλες ανόδους, από +2,50% έως +3,60%,  και μεγάλους όγκους διασπούν ανοδικά μεσοπρόθεσμους σχηματισμούς ανοδικής συνέχισης (ανηφορικά τρίγωνα και σημαιάκια) δίδοντας σήματα ενίσχυσης θέσεων.


Το ίδιο τείνουν να κάνουν οι ΦΦ και ΚΟΥΕΣ.


Νέα υψηλά έτους σημειώνουν, όπως και ο ΓΔ, πολλές μετοχές σήμερα : οι 4 αναφερθείσες συν τις ΜΟΗ, ΣΕΝΕΡ, ΧΑΚΟΡ, ΕΕΕ, ΦΡΛΚ και ΜΥΤΙΛ.


Η ΜΠΕΛΑ κατάφερε και ξεπέρασε τις τεράστιες διανομές της Παρασκευής και σήμερα επανέρχεται πάνω από τα 16 ευρώ και μέσα σε ζώνη συσσώρευσης την οποία αν διασπάσει ανοδικά ξεπερνώντας τα 16,30 ευρώ, θα έχουμε ένα κλασσικό σήμα αγορών με διάσπαση σχηματισμού παραλληλογράμμου.


Ο πιο εμπορεύσιμος κλάδος του ΧΑ, ο τραπεζικός, και η πιο εμπορεύσιμη μετοχή, η ΑΛΦΑ, αυτή τη στιγμή κινούνται αρνητικά χαλιναγωγώντας τη ανοδική έκρηξη των τελευταίων συνεδριάσεων.


ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ : θα τις σχολιάσουμε στο μετασυνεδριακό.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text