Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από 9 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις ο ΓΔ σήμερα διορθώνει, προς το παρόν ήπια

Μετά από 9 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις ο ΓΔ σήμερα διορθώνει, προς το παρόν ήπια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η μέχρι τούδε (4.00 μμ, Τετ, 21/6) διόρθωση της αγοράς καθώς το ποσοστό πτώσης του ΓΔ είναι μικρό -0,70% (στις 821 μονάδες), οι τζίροι είναι μέτριοι (70 εκατ, λιγότερα των χθεσινών 90 και των μέσων όγκων των 120 εκατ του κυλιομένου πενθημέρου) ενώ την ίδια εικόνα, της μικρής έκτασης διόρθωσης στα ψηλά έτους, παρουσιάζεται και στα ξένα χρηματιστήρια.

Για να ανησυχήσουμε θα πρέπει, βάσει της κλασσικής θεωρίας των retracements, ο ΓΔ να χάσει το μισό του τελευταίου 30ήμερου ανοδικού κύματος (από τις 766 στις 827 μονάδες) κλείνοντας κάτω των 797 μονάδων ή, να το στρογγυλέψουμε, κάτω των 800 μονάδων.

Ώστε, όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 800 μονάδες, δεν έχουμε πρόβλημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το 100% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ 4 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΠΕΙΡ, ΣΑΡ και ΝΗΡ, χάνουν περίσσοτερο του -3% σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις ΠΛΑΙΣ, ΙΝΛΟΤ, ΔΕΗ, ΒΙΟ και ΟΛΠ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Από τις 5 νικήτριες, ΠΛΑΙΣ, ΔΕΗ, ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟ και ΟΛΠ, δύσκολα βρίσκουμε την «μετοχή της ημέρας» καθώς όλες, εκτός της ΙΝΛΟΤ και της ΔΕΗ, είναι υπεραγορασμένες, οι δε ΙΝΛΟΤ και ΔΕΗ κατά τα δυο τελευταία χρόνια έχουν κάποια προβλήματα στην κερδοφορία τους.

Παρά του ότι η συνεδρίαση είναι γενικά πτωτική , μερικές μετοχές πετυχαίνουν νέα υψηλά έτους όπως οι, ΕΥΑΠΣ, ΠΛΑΙΣ, ΒΙΟ, ΟΛΠ, ΜΟΗ, ΕΕΕ, ΜΥΤΙΛ, ΣΕΝΕΡ, ΓΕΚΤ και ΜΕΤΚ, που σημαίνει ότι η συστημική τάση, παρά την σημερινή διόρθωση,  διατηρείται ανενόχλητα ανοδική.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση σχηματισμού ανοδικής συνέχισης τείνουν να δώσουν οι, ΟΛΘ, ΕΥΑΠΣ, ΜΠΕΛΑ και ΕΛΛ. Αν είχαμε μετρητά και ο ΓΔ ξεπερνούσε τις 827 μονάδες. και κάποια από αυτές τις μετοχές σημείωνε επίσης νέα υψηλά έτους, εμείς θα την αγοράζαμε. Έμφαση θα δίναμε στην ΟΛΘ λόγω αύξησης των σημερινών και χθεσινών όγκων και πολύ καλής θεμελιακής κατάστασης της εταιρίας, με μειονέκτημα την μικρή εμπορευσιμότητα των μετοχών της.

Ο κυριότερος κλάδος, λόγω εμπορευσιμότητας, του ΧΑ, ο τραπεζικός σήμερα διορθώνει σήμερα πιο έντονα (ΔΤΡ -1,73% έναντι -0,70% του ΓΔ). Παρά του ότι δεν κατέχουμε τράπεζες, εν τούτοις ευχόμαστε να πετύχουν αυτές νέα υψηλά (ο ΔΤΡ να σπάσει τις 1075 μονάδες , αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 1050) ώστε να παρασυρθούν και οι υπόλοιπες μετοχές, της μικρότερης εμπορευσιμότητας, προς νέα υψηλά.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text