Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει ήπια για δεύτερη μέρα, αρκετά ψηλότερα του επιπέδου ασφαλείας των 800 μονάδων

Ο ΓΔ διορθώνει ήπια για δεύτερη μέρα, αρκετά ψηλότερα του επιπέδου ασφαλείας των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή (Πέμπτης, 22/6) διόρθωση καθόσον το ποσοστό πτώσης του ΓΔ είναι ακόμα μικρό (-0,60% στις 818 μονάδες στις 4.00 μμ) και μαζί με τη χθεσινή πτώση -0,45%, η διήμερη μέχρις στιγμής πτώση, περίπου -1%, είναι πολύ μικρή συγκρινόμενη με το προηγηθέν 10ήμερο ανοδικό κύμα ύψους +8% και δεν μπορεί μια τόσο μικρή διήμερη πτώση -1% να συστήσει αναστροφή μεσοπρόθεσμης τάσης.

Οι σημερινοί τζίροι είναι μέτριοι, 85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, που δείχνουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη σπουδή εξόδου κεφαλαίων από την αγορά, τα δε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκονται σε 20ήμερη ήπια διόρθωση μέσου βάθους περίπου -3% που σημαίνει ότι ούτε και αυτά κινδυνεύουν προς το παρόν από μεσοπρόθεσμη αναστροφή.

Θα ανησυχήσουμε ότι μπορεί να συμβεί τέτοια καθοδική αναστροφή στο ΧΑ μόνον αν ο ΓΔ, βάσει των κανόνων των retracements, χάσει το μισό του αναφερθέντος 10ήμερου ανοδικού κύματος κλείνοντας κάτω των 800 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.


Μετοχές

Παρά το καθαρά αρνητικό πρόσημο του ΓΔ, οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή την στιγμή περίπου ίσες σε αριθμό με τις καθοδικές ενώ 4 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΑΝΕΜΟΣ  και ΤΕΝΕΡΓ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5%, σε σύγκριση με 6 μετοχές, τις  5 τραπεζικές συν τον ΝΗΡ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6%.

 

Οι μετοχές της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι το ζεύγος ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ που πετυχαίνει μεγάλες ανόδους, περίπου +4% αμφότερες, με μεγάλους όγκους. Η ΑΔΜΗΕ είναι νεοεισελθούσα μετοχή χωρίς ιστορικό γράφημα και η ΔΕΗ έρχεται μετά από σχεδόν διχοτόμηση, οπότε δεν μπορούμε να εκφράσουμε τεχνική γνώμη για αυτές τις δυο μετοχές.


Οι δυο επόμενες νικητήριες της σημερινής συνεδρίασης οι ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟΣ κινούνται  με άνοδο +5% και μεγάλους όγκους σε νέα υψηλά έτους αλλά τα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με τα κλασσικά μεσοπρόθεσμα συστήματα των εβδομαδιαίων κανόνων, Bollinger Bands, ADX κλπ έχουν δοθεί πολύ χαμηλότερα.


Νέα υψηλά έτους σημειώνουν αρκετές μετοχές, όπως οι, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΝΕΜΟς, ΟΛΘ, ΕΥΑΠΣ, ΜΟΗ, ΛΑΜΔΑ, ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚ, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ, δείχνοντας ότι η κύρια τάση είναι ακμαία ανοδική και η οποία θέλει αρκετή δουλειά για να αναστραφεί σε καθοδική.


Σήματα αγορών δίνει σήμερα ο χαμηλής εμπορευσιμότητας ΟΛΘ.


Οι τράπεζες είναι αυτές που προκαλούν την σημερινή διόρθωση με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -4,20% στις 1010 μονάδες που είναι ψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων και ακόμα ψηλότερα από τον διπλό πυθμένα – χαμηλό 6 εβδομάδων των 960 μονάδων. Δηλαδή, προς το παρόν δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις τράπεζες αφού κινούνται πάνω από τις μεσοπρόθεσμες στηρίξεις τους.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text