Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από διήμερη (-1,60%) διόρθωση ο ΓΔ αντιδρά σήμερα ήπια ανοδικά

Μετά από διήμερη (-1,60%) διόρθωση ο ΓΔ αντιδρά σήμερα ήπια ανοδικά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 23/6) με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) να κερδίζει +0,60% (στις 820 μονάδες) τείνοντας να ανακτήσει το μισό της προηγηθείσας διήμερης διόρθωσης από το υψηλό έτους των 827 μονάδων.

Ο σημερινός προβλεπόμενος τζίρος θα ανέλθει κοντά στα μέτρια επίπεδα των 90 εκατ ενώ στα διεθνή χρηματιστήρια αρχίζει να εμφανίζεται διαφοροποίηση με τους ακμαίους αμερικανικούς, γερμανικούς και σκανδιναβικούς δείκτες να κινούνται σε καθαρή ανοδική τάση κοντά στα υψηλά έτους και τους δείκτες της Γαλίας, Κάτω Χωρών και μεσογειακού νότου να εμφανίζουν σημάδια αδυναμίας με καθοδικές διασπάσεις χαμηλών 3 ή 4 εβδομάδων

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή εμφανίζει την πιο bullish εικόνα από όλους τους διεθνείς δείκτες καθώς απέχει μόνον 0,80% από το υψηλό έτους.

Εάν καταφέρει σήμερα ο ΓΔ και ξεπεράσει τις 821 μονάδες με όγκους άνω των 80 εκατ, τότε θα είναι πιθανόν να πετύχει στην συνέχεια και νέο υψηλό έτους άνω των 827 μονάδων. Αν δεν τα καταφέρει, θα ξαναπροσπαθήσει την Δευτέρα, ίσως με λιγότερες δυνάμεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 3 μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΑΤΤ και ΣΕΝΕΡ, κερδίζουν πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα  σε τέτοιο βαθμό ώστε να την ονομάσουμε μετοχή της ημέρας.

Όμως, αρκετά εντυπωσιακές είναι οι ουκ ολίγες μετοχές, περίπου 10 εμπορεύσιμες, που πετυχαίνουν νέα υψηλά έτους όπως οι, ΛΑΜΔΑ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΑΠΣ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΧΑΕ και ΓΕΚΤ.

Ποιες μετοχές διαγράφουν σχηματισμούς που κυοφορούν μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών. Είναι οι, ΕΛΛ και ΜΠΕΛΑ.

Ο τραπεζικός κλάδος σήμερα τα πηγαίνει πολύ καλά με τον ΔΤΡ (+1,60%) να ξεφεύγει από το ψυχολογικό επίπεδο των 1000 μονάδων (τρέχουσα τιμή 1020 μονάδες).  


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν θα έχει μπορέσει ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 821 μονάδες ανακτώντας το μισό της προηγηθείσας διόρθωσης, γεγονός που θα του έδινε τα φόντα να πετύχει την Δευτέρα νέο υψηλό έτους επιβεβαιώνοντας την ανοδική δυναμική του.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text