Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα η ανάπαυλα του ΓΔ στην μέση του οριζόντιου εύρους των 810-830 μονάδων

Συνεχίζεται και σήμερα η ανάπαυλα του ΓΔ στην μέση του οριζόντιου εύρους των 810-830 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Θετική κρίνουμε την σημερινή (Τρίτη, 27/6) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,20% (στις 820 μονάδες στις 3,55 μμ)και με μικρούς τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) συνεχίζει την κατασκευή βάσης στο στενό εύρος των 810-830 μονάδων η οποία στην θέση που βρίσκεται είναι πιο πιθανό να λυθεί ανοδικά με αποτέλεσμα ένα νέο ανοδικό κύμα προς τις 850 μονάδες.

 

Ολοι οι παράγοντες είναι υπέρ της θετικής έκβασης της λύσης του ανωτέρω σχηματισμού εκτός από έναν, το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης του ράλι του πρώτου εξαμήνου 2017 με μερικούς από αυτούς, της Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, να βρίσκονται κοντά στο κάτω όριο 30ήμερης φάσης οριζόντιας ανάπαυλας με κίνδυνο να διασπάσουν καθοδικά την στήριξη.

 

Αναμένουμε λοιπόν την λύση, ανοδική ή καθοδική, του 7ήμερου μέχρι στιγμής σχηματισμού συσσώρευσης του ΓΔ.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

 

Μετοχές

 

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με το 60% των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 40% αρνητικό ενώ 5 μετοχές, οι ΧΑΚΟΡ, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΥΓΕΙΑ και ΙΝΤΚΑ, καταγράφουν ανόδους από +3% έως +8% σε αντίθεση με μια μόνον μετοχή, την ΔΕΗ, που να καταγράφει μεγάλη πτώση, περίπου -4%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Αναμφίβολα είναι η τριάδα ΒΙΟ-ΣΕΝΕΡ-ΧΑΚΟΡ του ομίλου Στασινοπούλου που σημειώνει τις μεγαλύτερες ανόδους της ημέρας με μεγάλους όγκους και σε νέα υψηλά έτους. Ειδικά η ΧΑΚΟΡ, σήμερα δίνει σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση αγκιστριού. Όμως, η ΧΑΚΟΡ έχει χαμηλή εμπορευσιμότητα που κατά μέσον όρο δεν ξεπερνά τα 15.000 ευρώ ημερησίως.

 

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ σήμερα καταγράφει νέα χαμηλά εποχής (μετά το σπλίτ) με μεγάλη πτώση -4,35% κατερχόμενη σήμερα στα 2,20 ευρώ από 2,26 που έκλεισε την Δευτέρα, την πρώτη μέρα μετά το σπλίτ. Η διαίσθησή μας ότι η ΔΕΗ μπορεί να μην πάει καλά μετά την απόσπαση της ΑΔΜΗΕ από αυτήν, επαληθεύτηκε καθώς και η μόνιμη πολιτική μας να μην συναλλασσόμαστε σε μετοχές που δεν έχουν γράφημα όπως η ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ (μετά το οξύ σπλίτ).

 

Οι τράπεζες πάνε σήμερα πολύ καλά με τον ΔΤΡ να ξεπερνά σε άνοδο τον ΓΔ (+0,50% έναντι +0,20%) και να διαπραγματεύεται στις 1020 μονάδες, αρκετά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων.

 

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση χαμηλού διμήνου δίνει σήμερα η ΜΙΓ. Επειδή η γενική τάση είναι ανοδική, πιθανόν το σημερινό πωλητικό σήμα στην ΜΙΓ να αποδειχθεί fake. Όμως, γιατί ένας επενδυτής να κρατά μια τέτοια μετοχή που να επιτρέπει καθοδικές διασπάσεις χαμηλού διμήνου ;

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text