Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Γερμανία: Σταθερότητα, Ευρώπη, πρόσφυγες οι προτεραιότητες των Χριστιανοδημοκρατών

Γερμανία: Σταθερότητα, Ευρώπη, πρόσφυγες οι προτεραιότητες των Χριστιανοδημοκρατών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γερμανία: Σταθερότητα, Ευρώπη, πρόσφυγες οι προτεραιότητες των Χριστιανοδημοκρατών

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Πιέσεις από τις γερμανικές επιχειρήσεις για φοροαπαλλαγές ύψους 30 δισ. ευρώ ετησίως δέχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη χθεσινή παρουσία και ομιλία του στον σύνδεσμο 11.000 επιχειρήσεων που πρόσκεινται στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι μόνον 15 δισ. ευρώ ετησίως και έστρεψε τα βέλη του κατά των υποσχέσεων των Σοσιαλδημοκρατών για επαναφορά της φορολογίας κεφαλαίου, χαρακτηρίζοντάς τις «δηλητηριώδεις».

Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου είναι η οικονομική σταθερότητα. «Το ζήτημα είναι ποιος έχει την καλύτερη συνταγή για το μέλλον», είπε. «Δεν χρειαζόμαστε ομάδες εργασίας να μας πουν ότι, αν επαναφέρουμε τη φορολόγηση κεφαλαίου, θα δηλητηριάσουμε τη θέση της Γερμανίας ως προορισμού επενδύσεων σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία», προσέθεσε.

Ως προς τα αιτήματα για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε: «Θα συμβούλευα να είμαστε ρεαλιστές στις προσδοκίες μας», υποστηρίζοντας ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια για φοροαπαλλαγές δεν ξεπερνούν τα 15 δισ. ευρώ ετησίως. «Με αυτό το ποσό δεν μπορούν να γίνουν θεαματικές αλλαγές», προσέθεσε.

Ο σύνδεσμος επιχειρήσεων CDU Wirtschaft, που οργάνωσε την εκδήλωση, ζήτησε φοροαπαλλαγές συνολικού ύψους 120 δισ. ευρώ έως το 2021, με δεδομένο ότι την ίδια περίοδο αναμένεται πλεόνασμα φορολογικών εσόδων 140 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος του συνδέσμου Βέρνερ Μπάλσεν είπε ότι, εφόσον ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός «σφιχτός» στους υπολογισμούς του, κάνει λόγο για 15 δισ. ετησίως, τότε σίγουρα υπάρχουν περισσότερα. Γι’ αυτό, συνέχισε, είναι σημαντικό για τις γερμανικές επιχειρήσεις να ανέλθουν οι φοροαπαλλαγές στα 30 δισ. ετησίως.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε το αίτημα για στενότερη δημοσιονομική ένωση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ώστε να ενισχυθεί η Ευρώπη υπό το φως προκλήσεων όπως η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια του Βερολίνου περί δημοσιονομικής ενοποίησης αναμένονται μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Τέλος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση των ερχόμενων δεκαετιών για την Ευρώπη δεν είναι άλλη από την επίτευξη σταθερότητας στην αφρικανική ήπειρο. Ο Σόιμπλε υποστήριξε ότι, σε περίπτωση αστάθειας στην Αφρική, τα προσφυγικά ρεύματα του 2015 θα αποδειχθούν κλάσματα των μελλοντικών.


Πηγή: kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text