Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με περιορισμένες δυνάμεις (όγκους) και με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κάμπτονται προς τα χαμηλά 20ημέρου, προσπαθεί να πετύχει νέα υψηλά έτους

Ο ΓΔ με περιορισμένες δυνάμεις (όγκους) και με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κάμπτονται προς τα χαμηλά 20ημέρου, προσπαθεί να πετύχει νέα υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιημένοι με την σημερινή εμφάνιση του ΧΑ είμαστε (Τετ, 28/6) καθώς ο ΓΔ, παρά την πλαγιοκαθοδική κάμψη των διεθνών χρηματιστηρίων σε χαμηλά 20 ημερών, σημειώνει μικρή άνοδο  +0,20% (στις 824 μονάδες) με μικρούς τζίρους (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με άσπρο κηροπήγιο (αφού το άνοιγμα έγινε στις 820 μονάδες).

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ, έστω και με την σημερινή πολύ μικρή άνοδο, βελτιώνεται καθώς συνεχίζεται η προσέγγιση των υψηλών έτους των 827 μονάδων τα οποία αν ξεπερασθούν με 2-3 ακόμα μονάδες ανόδου θα έχουμε ένδειξη νέου ανοδικού κύματος προς τις 850 μονάδες.

Τα αισιόδοξα αισθήματά μας θα μετριασθούν μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει απότομα καθοδικός και διασπάσει προς τα κάτω τον κυλιόμενο πυθμένα των 814 μονάδων (-1,20% από τώρα).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 100% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι καθοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι λίγο περισσότερες των ανοδικών, όμως οι εμπορεύσιμες μετοχές με μεγάλη άνοδο άνω του +3% είναι 6, οι ΛΑΜΔΑ, ΕΛΛΑΚΤ, ΧΑΚΟΡ, ΙΝΛΟΤ, ΓΕΚΤ και ΤΕΝΕΡΓ, σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο το ποσοστό ανόδου και τους ημερήσιους τζίρους, τρεις μετοχές αξίζουν τον τίτλο οι, ΧΑΚΟΡ, ΕΛΛΑΚΤ και ΛΑΜΔΑ, με ανόδους και οι τρείς γύρω στο +5%. Οι ΧΑΚΟΡ και ΛΑΜΔΑ σημειώνουν νέα υψηλά έτους και ο ΕΛΛΑΚΤ, προσπαθεί να αναστρέψει προβληματική διαγραμματική εικόνα μεταβαίνοντας από περιοχή χαμηλών τριμήνου σε περιοχή υψηλών τριμήνου.

Το ίδιο σαν τον ΕΛΛΑΚΤ προσπαθεί να κάνει η ΙΝΛΟΤ. Ενώ πριν 10 μέρες είχε δώσει σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση στήριξης-χαμηλών τριμήνου, από τότε εγείρεται πλησιάζοντας σήμερα τα υψηλά τριμήνου. Τέτοιες ασταθείς συμπεριφορές δεν είναι επιθυμητές σε εμάς τους χρήστες της μεσοπρόθεσμης τασικής τεχνικής ανάλυσης διότι προκαλούν fake σήματα αγοραπωλησιών. (Το ίδιο κάνουν από την έναρξη της κρίσης, το 2008, και οι τραπεζικές μετοχές και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος (μετά από τα ασαφή θεμελιακά τους στοιχεία) που δεν τοποθετούμαστε σε αυτές.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλού διμήνου. Είναι οι ΠΛΑΘ και ΜΠΕΛΑ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text