Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Παράταση ενός μήνα για υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό

Παράταση ενός μήνα για υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παράταση ενός μήνα για υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό

Σε επιμήκυνση κατά ένα μήνα της καταληκτικής προθεσμίας υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων στον νέο αναπτυξιακό νόμο για δύο από τα καθεστώτα του προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Με την ίδια απόφαση, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αλ. Χαρίτσης, παρατείνεται και η καταληκτική προθεσμία υπαγωγής των ηλεκτρονικών φακέλων τεκμηρίωσης.

Οι νέες παρατάσεις οφείλονται, αφενός, στο γεγονός ότι δεν ήταν δυνατή η υποβολή σχεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, λόγω της καθυστέρησης υλοποίησης των απαιτούμενων προσαρμογών, αφετέρου, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σχέδια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύεται στο χθεσινό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, προβλέπεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Επενδύσεις μείζονος μεγέθους» ορίζεται η 31η Μαΐου 2017, εφόσον δεν εξαντληθεί νωρίτερα ο προϋπολογισμός του εν λόγω καθεστώτος. Οι ηλεκτρονικοί φάκελοι τεκμηρίωσης επιτρέπεται να υποβάλλονται έως τις 15 Ιουλίου 2017.

Με άλλη απόφαση που δημοσιεύεται στο ίδιο ΦΕΚ προβλέπονται οι προαναφερθείσες καταληκτικές ημερομηνίες και για το καθεστώς «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού».

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά για αμφότερα τα καθεστώτα η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων των επενδυτικών σχεδίων ήταν η 28η Απριλίου 2017. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το έτος 2016 για το καθεστώς «Επενδύσεις μείζονος μεγέθους» ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ και για το καθεστώς «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού» ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ.


Πηγή: kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text