Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ έκλεισε σήμερα (Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017) στα υψηλά έτους των 827 μονάδων

Ο ΓΔ έκλεισε σήμερα (Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017) στα υψηλά έτους των 827 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,47%) μετά από 10ήμερη οριζόντια παγίωση έκλεισε στο άνω όριο αυτής, στο υψηλό έτους των 827 μονάδων των μέσων Ιουνίου.

Όμως, δεν είχαμε ικανοποιητικές επιβεβαιώσεις, ούτε από τους τζίρους που διαμορφώθηκαν στα χαμηλά για την εποχή επίπεδα των 52 εκατ, ούτε από τους κύριους διεθνείς δείκτες που εξακολουθούν να κινούνται κοντά στα χαμηλά 20 και 40 ημερών.

Συμπερασματικά, ο ΓΔ δείχνει ανοδική δύναμη έτοιμος για νέα υψηλά έτους και συνέχιση προς τις 900 μονάδες αλλά χωρίς την βοήθεια των όγκων και των ξένων δεικτών.


Στρατηγική για αύριο, Τριτη, 4/7/2017

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

 Μετοχές

Οριακά ανοδικό ήταν σήμερα το πλάτος της αγοράς  με τις ανοδικές μετοχές να ξεπερνούν οριακά σε αριθμό της καθοδικές αλλά 8 μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΤΚΑ, ΧΑΚΟΡ, ΝΗΡ, ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟ και ΕΤΕ, έκλεισαν με μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να έκλεισε χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : ήταν δύο του κατασκευαστικού κλάδου, οι ΑΒΑΞ και ΕΛΛΑΚΤ που πέτυχαν τις μεγαλύτερες ανόδους της ημέρας, +21% και +9% αντίστοιχα με μεγάλους όγκους και σε νέα υψηλά έτους. Ο ΕΛΛΑΚΤ έδωσε και σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση εμφανούς αντίστασης.

Εκτός από τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, τέτοια σήματα αγορών έδωσε σήμερα και η ΙΝΤΚΑ και αυτή με μεγάλη άνοδο +8,59% αλλά μέτριους όγκους 90 χιλ τεμαχίων.

Σε νέα υψηλά έτους έκλεισαν σήμερα αρκετές μετοχές όπως οι, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΧΑΚΟΡ, ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΤΚΑ και ΤΕΝΕΡΓ ενώ καμία δεν έδωσε αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης – χαμηλού 40 ημερών.

Επίσης, καμία μετοχή δεν διανεμήθηκε σήμερα σε σύγκριση με πολλές που συσσωρεύτηκαν, απόδειξη ότι βρισκόμαστε σε ακμαία (πιθανώς διατηρήσιμη) ανοδική τάση.

Την απόδειξη αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι αρκετές μετοχές αρχίζουν να διαγράφουν σχήματα καμπύλης τιμών που δείχνουν προδιάθεση για ανοδικές διασπάσεις και σήματα αγορών όπως οι, ΕΛΛ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΦΦ, ΜΠΕΛΑ, ΠΛΑΘ, ΚΟΥΕΣ και ΑΤΤ και το κυριότερ, ο ιδιος ο δείκτης τραπεζών που πολιορκεί τον στροφέα του.


Θα επανέλθουμε αυριο κατά τις 3.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text